Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΑΣΑ

03-02-2023, Ω/10:55′

Νέα πρόκληση από την κυβέρνηση, αυτή τη φορά σε βάρος της Ένωσής μας. Με το Ν.4760/2020 επήλθαν δυσμενείς αλλαγές σε σχέση με τον Ν.3655/2008 που αφορούν την εκπροσώπηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δ.Σ. του Ταμείου του ΤΑΠΑΣΑ, χωρίς να ερωτηθεί, καθόσον γνωρίζουμε, καμία συνδικαλιστική οργάνωση των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων (συνταξιούχων και εν ενεργεία), όπως και η Φυσική μας Ηγεσία. 

Το Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. από 9μελές γίνεται 11μελές.
– Αυξάνονται τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΛ.ΑΣ. κατά δύο (2), με δύο (2) εκπροσώπους από την ΠΟΑΣΥ, ενώ εξακολουθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα η εκπροσώπηση μεταξύ ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ να γίνεται εναλλάξ!
– Η κύρια συνδικαλιστική οργάνωση των Συνταξιούχων του Πυροσβεστικού Σώματος, η ΠΕΑΠΣ, παύει επί της ουσίας να εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., έστω και εναλλάξ με αυτές της ΕΛ.ΑΣ., καθώς με την αλλαγή που επέφερε ο Ν.4760/2020, θέτει ως προϋπόθεση την ύπαρξη εκπροσώπου από τις δευτεροβάθμιες ενώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες δεν υπάρχουν! Δεδομένου λοιπόν ότι η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος είναι πρωτοβάθμια, εμμέσως αποκλείεται από το Δ.Σ. του Ταμείου.

Το παρακάτω έγγραφο που σας παρουσιάζουμε, απεστάλλει στους αναφερόμενους αποδέκτες (πολιτική και φυσική ηγεσία, συναρμόδιους φορείς και υπουργεία καθώς και συνδικαλιστικές και λοιπές Ενώσεις) πριν από 40 και πλέον ημέρες.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, κανένας δεν απάντησε στην τεκμηριωμένη πρόταση της Π.Ε.Α.Π.Σ. που αποσκοπεί στην άρση της αδικίας σε βάρος των εργαζόμενων και συνταξιούχων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να υποθέσουμε πως οι Υπουργοί, λόγω των επερχόμενων εκλογών, δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με το θέμα; Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις όμως γιατί αδρανούν;

Εμείς πάντως κρούωμε (και δημόσια, αυτή τη φορά) των κώδωνα του κινδύνου! Εάν δεν δράσουμε συλλογικά και ενωτικά, κινδυνεύουμε να “μας πάρουν τη μπουκιά απ’ το στόμα”!

Γρηγορείτε γιατί οι καιροί είναι χαλεποί!

Πατείστε το σύνδεσμο  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΠΑΣΑ  για να διαβάσετε το έγγραφο.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ