Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠ.ΕΞ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

04-10-2019,Ω/20:45′

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σωματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.) ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας της με αυτές δεκάδων άλλων ενώσεων, σωματείων και φορέων της χώρας και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της στην επικείμενη επίσκεψη του αμερικανού υπουργού εξωτερικών, στη χώρα μας, που μόνο για το καλό της Ελλάδας δεν γίνεται!

Συγκεκριμένα, αύριο, αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Επίσκεψη η οποία σηματοδοτεί την τροποποίηση της συμφωνίας των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα που ήταν αντικείμενο επεξεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και πλέον οριστικοποιήθηκε και αναμένεται να υπογραφεί.

Η νέα συμφωνία αφορά στην:

– χρονική της διάρκεια που, όπως φαίνεται, θα είναι αορίστου χρόνου και θα μπορεί να ακυρωθεί μόνο αν μία από τις δύο πλευρές την καταγγείλει.

– αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό, σε μεγαλύτερο επίπεδο, της βάσης της Σούδας που για τους Αμερικανούς η αεροναυτική της θέση στην ευρύτερη περιοχή είναι κρίσιμη, αφού υποστηρίζει επιχειρήσεις σε όλο το τόξο από Μαύρη Θάλασσα έως Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

– επέκταση της χρήσης της βάσης της Λάρισας για τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

– εγκατάσταση κλιμακίου στην Αλεξανδρούπολη εκτός της ήδη υπάρχουσας βάσης ελικοπτέρων. Για την αξιοποίηση του λιμανιού της για στρατιωτικούς και εμπορικούς σκοπούς. Για τη χρήση του από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό λόγω της στρατηγικής θέσης του.

– χρήση των εγκαταστάσεων στο Στεφανοβίκειο και την εγκατάσταση μόνιμης βάσης ελικοπτέρων στην Κεντρική Ελλάδα.

Ουσιαστικά δηλαδή η πατρίδα μας, με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, μετατρέπεται σε ένα απέραντο ορμητήριο για τους πολέμους που εξαπολύουν οι Αμερικανοί, ενάντια στους γειτονικούς μας λαούς και ταυτόχρονα η Ελλάδα στοχοποιείται από τους αντιπάλους της.

Οι Αμερικανοί, επιθυμούσαν και επιθυμούν ένα φυλάκιο στην περιοχή μας για τους φοβερά επικίνδυνους και αιματηρούς τυχοδιωκτισμούς τους στην περιοχή, με άμεσο θύμα τον ελληνικό λαό”, υπογραμίζουν διακεκριμένοι επιστήμονες και συμπληρώνουν:

Με αυτή τη συμφωνία, χάνεται η όποια διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας απέναντι στις Η.Π.Α., οι οποίες θέλουν να δεσμεύσουν τη χώρα. Και αυτό επειδή καταλαβαίνουν ότι έρχονται μεγάλες συρράξεις”.

Τονίζουν δε με έμφαση πως οι βάσεις δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Αυτό αποδεικνύεται και από τις πολλαπλές παραβιάσεις του τουρκικού καθεστώτος στο Αιγαίο, για τις οποίες ποτέ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν έδωσαν κάποια ουσιαστική βοήθεια. Η Κύπρος επίσης παραμένει υπό τουρκική κατοχή, χωρίς να γίνεται κάτι για αυτό. Από την ιστορική μας εμπειρία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι βάσεις είναι μια απειλή για τη δημοκρατία. Ας θυμηθούμε την προηγούμενη εμπειρία καθ’ όλη τη μεταπολεμική περίοδο καθώς και τον ρόλο των ΗΠΑ στο πραξικόπημα του 1967.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ ασπάζεται τις παραπάνω απόψεις. Ζητά όχι μόνο τη μη ανανέωση της συμφωνίας για τις βάσεις αλλά την κατάργηση και των υπαρχουσών. Θέλουμε ανεξαρτησία και όχι υποτέλεια στις Η.Π.Α ή τις άλλες υπερδυνάμεις. Θέλουμε ειρήνη με τους γειτόνους μας και όχι πόλεμο. Θέλουμε οι μετανάστες να γυρίσουν αφέντες στον τόπο τους και όχι να είναι στιβαγμένες ψυχές σε αφιλόξενους τόπους συγκέντρωσης.

                                                                         Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2019

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

  Κώστας Γιαννάκος                                              Σεραφείμ Κακλατζής

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ