Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΕΑΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ) ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

18-10-2019, Ω/23:25′

ΕΝΣΤΑΣΗ/ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

   Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας πως η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος έχει αναρτήσει σε εμφανές σημείο στην ιστοσελίδας της (www.peaps.gr), υπόδειγμα “ένστασης-αίτησης θεραπείας (εναντίωσης) κατά του μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος πληρωμής της κύριας σύνταξης”.

   Αναφέρεται στον επανυπολογισμό της σύνταξης, συμφωνα με τον νόμο ‘Κατρούγκαλου’ και με τον οποίο προκύπτει η λεγόμενη προσωπική διαφορά η οποία είναι η μείωση στη σύνταξη του καθενός, όταν λήξει η προσωρινή αναβολή που ισχύει.

 Αυτός ο υπολογισμός, που αποτυπώνεται στα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα, που πρόσφατα μας γνωστοποίησε ο ασφαλιστικός μας φορέας, είναι αυθαίρετος και σε πολλούς συνταξιούχους και λανθασμένος. Τη στιγμή μάλιστα που το Συμβούλιο Επικρατείας έχει γνωμοδοτήσει πως αρκετές από τις περικοπές είναι αντισυνταγματικές, αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και τελικά κανείς δεν γνωρίζει τι σύνταξη θα λαμβάνει από τούδε και στο εξής.

  Η συγκεκριμένη “ένσταση-αίτηση” είναι, κατ’αρχήν ανέξοδη και θα πρέπει να ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στον Ε.Φ.Κ.Α., το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου 2019, δηλαδή μέσα σε 60 ημέρες από την ανάρτηση του κάθε μηνιαίου σημειώματος, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

– Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α. www.efka.gov.gr

– Πάμε στις Υπηρεσίες για συνταξιούχους

– Επιλέγουμε Ένσταση / αίτηση θεραπείας κατά μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος πληρωμής κύριας σύνταξης

– Βάζουμε τους προσωπικούς μας κωδικούς πρόσβασης στο taxis net

– Το σύστημα μας ρωτάει να επιτρέψουμε στο ΕΦΚΑ πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία, εγκρίνουμε

Εμφανίζονται, προσυμπληρωμένα, τα ατομικά συνταξιοδοτικά μας στοιχεία

Επικολλάμε το κείμενο του υποδείγματος στο πλαίσιο που ανοίγει και

ΠΑΤΑΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κρατάμε ( εκτυπώνουμε) αντίγραφο της αίτησης που υποβάλαμε.

– Κρατάμε το ηλεκτρονικό πρωτόκολο που μας έδωσε το σύστημα.

– Μέσα σε χρονικό διάστημα 60 ημερών, από την υποβολή της αίτησής μας, εάν δεν μας απαντήσει ο Ε.Φ.Κ.Α. (πράγμα πολύ πιθανό), πρέπει να προσφύγουμε στα διοικητικά δικαστήρια με πρόθεση να προσβάλουμε τον νέο υπολογισμό των συντάξεών μας, αλλιώς η αίτησή μας παύει να έχει νομική ισχύ.

Στο μεσοδιάστημα, από τις παραπάνω ενέργειες, η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, θα διερευνήσει τα νομικά ‘όπλα’ που έχουμε στη διάθεσή μας και θα σας κρατάει ενήμερους για τις παραπέρα κινήσεις.

Επειδή κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι σημαντικές, καλό θα είναι να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της Ένωσής μας (www.peaps.gr) για να ενημερώνεστε έγκαιρα.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα που (θεωρητικά τουλάχιστον) φύγαμε από τα μνημόνια, εξακολουθούμε, εμείς οι συνταξιούχοι (και όχι μόνο), να ταλαιπωρούμαστε από τις επιλογές των κυβερνώντων και να συνεχίζεται η αφαίμαξη του πενιχρού μας εισοδήματος, επειδή δεν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση.

Μας αφήνουν ‘βορά’ σε δικηγόρους και ‘νομικές εταιρείες’ με την ψευδαίσθηση της δικαστικής μας δικαίωσης που κι αν ακόμη αυτή επιτευχθεί, με τον χρόνο που απαιτείται, κάποιοι από μας δεν προλαβαίνουμε να τη χαρούμε.

Πάντως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και χωρίς να απεμπολoύμε τα νομικά μας δικαιώματα (κυρίως όταν αυτά είναι ανέξοδα), η Π.Ε.Α.Π.Σ. δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται, τόσο με νομικές ενέργειες όσο και με την συνεχή αγωνιστική της παρουσία, για την επιστροφή των συντάξεών μας στα επίπεδα προ μνημονίων.

                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

         Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

     Κώστας Γιαννάκος                                               Σεραφείμ Κακλατζής

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ