Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Έκθεση Τζοΐτη, στην Ύδρα

ΕΚΘΕΣΗ: Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟ ‘21 – ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Ε.Ι.Μ.) παρουσιάζει την έκθεση ” ο Καραγκιόζης το ’21 – Φιγούρες Αγωνιστών”, του Θανάση Τζοΐτη, στο παράρτημά του στην Ύδρα, στην ιστορική οικία Λαζάρου Κουντουριώτη.

Το έργο του συναδέλφου-μέλους της ΠΕΑΠΣ, αξιολογήθηκε και επιλέχθηκε για να τιμήσει την φετινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο αγαπητός Θανάσης, από την αγάπη του για το θέατρο σκιών, καθώς και για την ιστορική και λαογραφική έρευνα, φιλοτέχνησε φιγούρες με μορφές της Επανάστασης, που είναι εμπνευσμένες από ρεαλιστικά πορτραίτα αγωνιστών και των ενδυμάτων τους, όπως αυτά αποθησαυρίζονται στις συλλογές του Ε.Ι.Μ.

Το έργο του, στο σύνολό του, αριθμεί πάνω από 150 φιγούρες μαχητών της στεριάς και της θάλασσας, αλλά και μορφές του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και του Φιλελληνισμού. Ένα μέρος του εκτίθεται στην ιστορική οικία Λαζάρου Κουντουριώτη.

Σημειώνεται ότι φιγούρες του καλλιτέχνη με ελληνικές φορεσιές παρουσιάζονται σε μόνιμη έκθεση στο παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων στην Παιανία.
Η έκθεση στην Ύδρα λειτουργεί από 24 Μαρτίου έως 9 Ιουνίου, Δευτέρα – Κυριακή 10:00-16:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2298052421.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, συγχαίρει τον αγαπητό συνάδελφο και μέλος της 3μελούς Επιτροπής Διαχείρισης της “Στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού” του συλλόγου μας, για την τιμητική του επιλογή και διάκριση.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ