Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

2ος Διαγωνισμός Πυροσβεστικού διηγήματος της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Η Στέγη Πυροσβεστικού Πολιτισμού της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.), προκηρύσσει τον 2ο Διαγωνισμό συγγραφής πυροσβεστικού διηγήματος, ως εξής:

1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 1η Απριλίου 2024 και λήξης, η 30η Μαρτίου 2025. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των ανωτέρω χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι κάθε βαθμού, εν ενεργεία και αποστρατεία, οι πολιτικοί υπάλληλοι του Σώματος, οι εθελοντές πυροσβέστες οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και οι σύζυγοι και τα τέκνα των ανωτέρω, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Αποκλείονται όσοι έχουν άμεση σχέση με την διεξαγωγή του διαγωνισμού, οι σύζυγοι και οι έχοντες Α’ και Β’ βαθμού συγγένεια με αυτούς, καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

3. ΘΕΜΑ: Οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν ένα διήγημα με θέμα την πυροσβεστική ζωή και δράση. Η δράση του διηγήματος να εκτυλίσσεται στην Ελλάδα και χρονικά από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος, το 1930, μέχρι και σήμερα. Το διήγημα να είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα και δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τις 1500 λέξεις. Δεν πρέπει, ακόμα, να έχει δημοσιευθεί πουθενά και να μην έχει συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό.

4. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: Η υποβολή των κειμένων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, δακτυλογραφημένα σε αρχείο μορφής word, στην ηλεκτρονική διεύθυνση infopeaps@gmail.com.

Tο διήγημα θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τον τίτλο του, το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας του συγγραφέα του, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό του, έως 100 λέξεις. Κάθε συμμετέχων /ουσα μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα διήγημα.

5. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Τα διηγήματα που θα υποβληθούν θα διαβασθούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή που απαρτίζουν οι διακεκριμένοι συνάδελφοι:

α. Χρήστος Κων. Μητροπέτρος, ιστοριοδίφης και λαογράφος – συγγραφέας.

β. Αθανάσιος Τζοΐτης, διηγηματογράφος και συγγραφέας παιδικών διηγημάτων και παραμυθιών.

γ. Βάσω Δενδροπούλου, λογοτέχνης μυθιστοριογράφος.

Η επιτροπή εξετάζει τα εγκύρως υποβληθέντα διηγήματα ως προς την πρωτοτυπία τους, την αρτιότητα της αφήγησης, την επιτυχή σύνδεση τους με το θέμα του διαγωνισμού και τη λογοτεχνικά δόκιμη συγγραφή τους.

Με απόφασή της, επιλέγει προς βράβευση τα τρία καλύτερα διηγήματα. Δεν επιτρέπεται υποβολή ένστασης κατά της απόφασης της Επιτροπής. Η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί από τις στήλες της εφημερίδας της Π.Ε.Α.Π.Σ., «Η φωνή των Αποστράτων» και από την ιστοσελίδα της Ένωσης HYPERLINK   “http://www.peaps.gr/”www.peaps.gr.

6. ΝΙΚΗΤΕΣ-ΒΡΑΒΕΙΑ: Οι συγγραφείς των τριών καλύτερων διηγημάτων θα βραβευθούν με ειδικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα της Ένωσης. Τα διηγήματά τους θα διαβασθούν σε ειδική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος και θα δημοσιευθούν σε τρία διαδοχικά φύλλα της εφημερίδας της Ένωσης. Αν το επίπεδο των υποβληθέντων διηγημάτων είναι υψηλό, η Ένωση θα εξετάσει τη δυνατότητα δημοσίευσης των δέκα πρώτων, κατά την αξιολόγηση, σε αυτοτελή έντυπη συλλογή Πυροσβεστικών διηγημάτων, γι’ αυτό οι συγγραφείς παραχωρούν χωρίς αμοιβή ή άλλη αξίωση το δικαίωμα δημοσίευσης και έκδοσής τους.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

                       ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Α.Π.Σ.                                  ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ

                                                                           ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

                  Κωσταντίνος Γιαννάκος                         Χρήστος Κων. Μητροπέτρος

                    Πρόεδρος  Π.Ε.Α.Π.Σ.                            Επίτιμος Υπαρχηγός Π.Σ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ