Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Αθήνα 13 Απρίλη 2024

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,  

Την Τετάρτη 17/4/2024, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καλεί τα μέλη της, να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 45 – 47) στις 9.00 π.μ. όπου θα συνεδριάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, μετά την έκδοση των αντιθέτων αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κομμένα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας για τις επικουρικές συντάξεις του 11μηνου (6/2015 – 5/2016).

Η αγωνιστική μας παρουσία εκεί είναι διττή. Εκτός από το εύλογο ενδιαφέρον μας για την έκδοση αυτής της απόφασης, εκφράζουμε την αγανάκτηση-διαμαρτυρία μας στην πρακτική της κυβέρνησης που προσφεύγει σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες αντί να αποδώσει τα αναδρομικά μας με πολιτική απόφαση, δίχως δίκες δικαστήρια και άλλα προαπαιτούμενα. Δεν ανεχόμαστε πια την κοροϊδία περί αντοχών του προϋπολογισμού, όταν αυτά τα αναδρομικά είναι σταγόνα στον ωκεανό των περικοπών που μας έχουν επιβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνήσεις.

Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, την δυστυχία που μας έχετε επιβάλει. Δώστε τώρα τα πληρωμένα δώρα μας, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις γήρατος και χηρείας. Καταργήστε την Εισφορά Αλληλεγγύης. Ενσωματώστε την Προσωπική Διαφορά. Κάντε άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού. Καταργήστε κάθε ιδιωτικοποίηση στην υγεία.

Δεν επαιτούμε. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε σε όλη μας την ζωή πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Αμέσως μετά την παρουσία μας στο Συμβούλιο Επικρατείας θα ανηφορίσουμε προς την Πλατεία Συντάγματος όπου στις 10:30’  διοργανώνεται, από  τα εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες της χώρας, η πανεργατική απεργία με αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Μόνο έτσι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μαζί,  μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που έγιναν ανυπόφορα και έχουν τσακίσει την ζωή μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο δρόμος του αγώνα είναι για εμάς μονόδρομος.

Όλοι και όλες λοιπόν στον κοινό αγώνα για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

Για το Δ.Σ της  Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο Γεν. Γραμματέας

Σεραφείμ Κακλατζής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ