Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ AΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ; ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ;

Θεωρητικά υπάρχει κίνδυνος. Υφίστανται, όμως, φήμες και ψίθυροι για τους χρόνους παραγραφής που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η πιο «δημοφιλής» φήμη μιλάει για παραγραφή την 1/8/2014, αφού τότε συμπληρώνονται 2 χρόνια από την ημερομηνία που παρακρατήθηκαν τα αναδρομικά. Ισχύει όμως αυτό; Και βέβαια όχι!!!
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Διοίκησης με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ ,οι βρισκόμενοι στην κατάσταση της ενέργειας θα πρέπει να εγείρουν αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και οι συνταξιούχοι – απόστρατοι στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την ικανοποίηση των αξιώσεών τους, επικαλούμενοι την αντισυνταγματικότητα της επίμαχης υπουργικής απόφασης. Ο χρόνος παραγραφής για την έγερση των αγωγών είναι διετής και άρχεται από την ημερομηνία γέννησης της απαίτησης. Στην προκειμένη περίπτωση, ως ημερομηνία έναρξης της απαίτησης θεωρείται η ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης, δηλαδή η 13-06-2014 και λήξη της η 12-06-2016.
Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος συνιστά στα μέλη της να μην προβαίνουν σε βεβιασμένες κινήσεις και να κάνουν υπομονή, ώστε να διαφανεί ποια είναι η πρόθεση της πολιτείας ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και μετά να προβούμε σε οποιαδήποτε κίνηση. Χρόνος υπάρχει. Μην ξεχνάμε ότι αναμένεται και η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συνταξιούχους – αποστράτους, οπότε θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ενώσεις αποστράτων Ε.Δ. και Σ.Α θα σας ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις εξελίξεις αλλά και για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική δικαίωσή μας.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ