Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Τελευταίες εξελίξεις για τις αποφάσεις του ΣτΕ. Αίτηση προς το Ν.Σ.Κ. για άμεση καταβολή των αναδρομικών

    Συνάδελφοι, ανταποκρινόμενοι στην υπόσχεσή μας να σας κρατάμε ενήμερους για τυχόν εξελίξεις ως προς τη βούληση και την πρόθεση της Κυβέρνησης να καλύψει την αντισυνταγματικότητα του νόμου και της εφαρμοστικής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με τις Αποφάσεις του ΣτΕ και του Ε.Σ. (αναμένονται αρχές Σεπτέμβρη 2014), αναδημοσιεύουμε από το staratalogia.blogspot.gr αίτηση που προτείνεται για τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων:

“…για όσους εκ των συναδέλφων δεν έχουν εισέτι κινηθεί νομικώς και επιθυμούν να αναμένουν την απόφαση της Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με τη δικαίωσή μας στο ΣτΕ, επί της αντισυνταγματικότητας του ν. 4093/2012 και την επιστροφή του συνόλου των κρατήσεων.”

ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΙΤΗΣΗ – ΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ

    Του …..(πλήρη στοιχεία ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα…)

    Είμαι απόστρατος (εν ενεργεία)  Αξιωματικός του ΣΞ – ΠΝ – Π.Α.

   Όπως σας είναι γνωστό με την υπ΄ αριθμ. 2192/2014 (2192/2014 για τους εν ενεργεία) Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ακυρώθηκε η υπ΄ αριθμ. 2/83408/0022/14-1-2012  εκτελεστική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄ 3017/14-1-2012), καθ΄ό μέρος αφορά τη μείωση των συντάξεων των αποστράτων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών των Ενόπλων Δυνάμεων (αντίστοιχα των εν ενεργεία), λόγω αντισυνταγματικότητας του σχετικού Ν.4093/2012.

     Με την παρούσα αίτησή μου ζητώ κατά τις συνδυασμένες διατάξεις του άρθρου 95 του Συντάγματος και 105 ΕισΝΑΚ να αναγνωρισθεί η αντίστοιχη υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου και το τελευταίο να μου καταβάλλει άμεσα το σύνολο των κρατήσεών που μου έγιναν αχρεωστήτως, βάσει του ειρημένου νόμου και της εκτελεστικής του νόμου αυτού ως άνω Υπουργικής Αποφάσεως από 1-8-2012 έως και σήμερα.

   Υπογραμμίζεται ότι η αίτησή μου επέχει θέση όχλησης για κάθε νόμιμη συνέπεια, προεχόντως δε για τη διακοπή παραγραφής κατά το άρθρο 93 περ. γ του Ν. 2362/1995.

                                                                                                        Αθήνα ……Ιουλίου 2014

                                                                                                                    Ο αιτών

                                                                                                           ………………………………

   Σας γνωρίζουμε ότι η ανωτέρω αίτηση έχει ως αντικείμενο μόνο αναγνώριση υποχρέωσης του Ελληνικού Δημοσίου να εφαρμόσει τις Αποφάσεις του ΣτΕ και καμμιά άλλη νομική αξία. Υπενθυμίζουμε ότι παραγραφή αξιώσεων επέρχεται μετά από δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία έγερσης της απαίτησης, δηλαδή την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ (Ιούνιος 2014). Η κυβέρνηση πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση,όμοια με εκείνη των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς πλέον θεωρείται ανίσχυρη η υφιστάμενη υπουργική απόφαση για τις μειώσεις των μισθών και την παρακράτηση των αναδρομικών που είχε γίνει από την 1/8/2012.
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί με τις Αποφάσεις του ΣτΕ, θα χρειαστεί η έγερση αγωγών μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Στην παρούσα φάση αναμένουμε τη διατύπωση της κυβερνητικής πρόθεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αυτό διατυπώθηκε πριν λίγες μέρες στη συνάντηση των ενστόλων με τον κ.Σταικούρα. Πέρασε όμως μια βδομάδα και ο υπουργός οικονομικών  με διάφορα  προσχήματα, αποφεύγει είτε αναβάλει κάθε φορά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ενστόλων στα σώματα ασφαλείας, ώστε να εξηγήσει τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά στην εφαρμογή ή όχι της απόφασης του ΣτΕ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Όπως  σημειώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους Ομοσπονδίες και Ενώσεις εν ενεργεία ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ. και του Λ.Σ ” :  “Την προσεχή Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.15 θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυροειδή Θεμιστοκλή, Πυροσβέστη Διαβολή Αλεξάνδρου και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά του Υμηττού, στις 22-7-1998.
Οι Ομοσπονδίες μας θα τιμήσουν τη μνήμη τους, συμμετέχοντας στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια, ώρα 12.00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Αμαλία (Αμαλίας 10, Πλατεία Συντάγματος).
Η Πολιτεία, σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν οξυνθεί τα προβλήματα και η ανασφάλεια όλων, οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τη θωράκιση των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών έχουν τραυματίσει βαρύτατα την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών-γεγονός που αποτυπώνεται καθημερινά και με προσωπικό κόστος στο ένστολο δυναμικό τους.
Τελευταία διαπίστωση, η συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης στην τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των οικονομικών αδικιών που έχουν υποστεί αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί με τους αντισυνταγματικούς νόμους περί περικοπών κλπ.”

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ