Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΟΥ …ΑΗΤΟΥ, Ο ΓΙΟΣ

13-01-2023, Ω/12:10′

Του …αητού ο γιος” κρατιέται ψηλά στα μπράτσα δυό τσελιγκάδων στο Μέτσοβο στις 2 Σεπτεμβρίου του 1955!
Το δεκαπεντάχρονο “αετόπουλο” πέρασε τετραήμερες διακοπές με την οικογένειά του στο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα στο Μέτσοβο, φιλοξενούμενος του ‘Αη Βαγγέλη’ (κατά κόσμον Ευάγγελου Αβέρωφ)!
Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ εννιά χρόνια αργότερα αφού ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα και την πατρίδα, οργάνωσε έναν λουσάτο γάμο και ξεκίνησε να γεμίζει το παλάτι με πριγκίπισσες και πρίγκιπες.
Την πρώτη φορά που χρειάστηκε στη ζωή του να σταθεί στο ύψος του και να αποφασίσει “με ποιούς θα πάει και ποιούς θ’ αφήσει”, έμεινε “μαρμαρωμένος βασιλιάς” κι άφησε μια χούφτα κινηματίες ακροδεξιούς αξιωματικούς να του τσιμπάνε το μάγουλο με συμπόνια!
Αργότερα ισχυρίστηκε ότι για την στάση του αυτή έφταιγε ότι φοβήθηκε για την οικογένειά του! Λες και ο φαντάρος όταν πολεμά στην πρώτη γραμμή δεν σκέφτεται και δεν φοβάται για την οικογένειά του!
Λίγους μήνες αργότερα επιχείρησε παιδαριώδες αντικίνημα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει την οικογένειά του και να την σκαπουλάρει στην Εσπερία.
Την επόμενη φορά που ακούσαμε γι’ αυτόν ήταν όταν δεν αποδέχτηκε την ήττα του στο δημοψήφισμα του 1974, που έκρινε το πολιτειακό, αποποιούμενος, με αυτόν τον τρόπο, το δικαίωμα να είναι Έλληνας υπήκοος!
Ξαναεμφανίστηκε στο προσκήνιο τη δεκαετία του ‘90, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τη φυγάδευση και το ξεπούλημα των ‘ασημικών’ του Τατοϊου και το ‘πανοπροίκι’ των 13,6 εκατομμυρίων του δημοσίου.

Σε όλες τις περιστάσεις φάνηκε λιγότατος, μικρότατος και συμφεροντολόγος!
Και κάτι ακόμη.
Ο Κωνσταντίνος στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης στα 1960 κατάφερε και έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, χάρη στον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και τον Γιώργο Ζαΐμη, δυό αθλητές παγκόσμιας κλάσης εκείνη την εποχή, που δέχτηκαν να τον βάλουν πηδαλιούχο στο σκάφος τους. Όλοι ήξεραν ότι το μετάλλιο το είχαν στην τσέπη τους οι πρωταθλητές μας, που σήμερα όμως αυτούς δεν τους θυμάται κανένας!
“Θιος σχωρέστον” κι αυτόν λοιπόν, κατά το ανθρώπινο, αλλά καλύτερα να τον ξεχάσουμε, κατά τα άλλα!

ΠΗΓΗ: Vasileios Cholevas/fb

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ