Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επιμένει να σιωπά για τον τραυματισμό του πυροσβέστη από τη Μυτιλήνη σε άσκηση

Νέα ερώτηση από το ΚΚΕ για τον Αρχιπυροσβέστη Χριστόφα Τζαναβάρη από την Αγιάσο που μετά από εκπαιδευτική άσκηση στην Κρήτη κατέληξε με αναπηρία 80% από φιάλη οξυγόνου….  Θυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες ακόμη ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του όταν “τελείωσε το οξυγόνο του” σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.

Το θέμα είναι σοβαρό και δυστυχώς δεν χρήζει την ανάλογη προσοχή από τα ΜΜΕ.  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

 

Θέμα: Αδιαφορία του Υπουργείου σχετικά με τον τραυματισμό πυροσβέστη σε εκπαιδευτική άσκηση.

Το Κ.Κ.Ε επανέρχεται με 3η ερώτηση σχετικά με τον τραυματισμό πυροσβέστη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, λόγω της χρήσης αναπνευστικής συσκευής, σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική άσκηση. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση εκδόθηκε πόρισμα από την Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας, που πιστοποιούσε ποσοστό αναπηρίας 80% για τον παθόντα πυροσβέστη.

Όπως προαναφέρεται το Κ.Κ.Ε έχει καταθέσει τις ερωτήσεις 4425/02-12-13 και 8408/03-06-14, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Το Υπουργείο απάντησε στην ερώτηση 4425, με το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου με αριθμ. πρωτοκ. 7017/4/17208/23-12-2013 τα εξής: «Αναφορικά με το θιγόμενο στην ερώτηση των κ.κ. βουλευτών περιστατικό βλάβης της υγείας πυροσβεστικού υπαλλήλου κατά τη διεξαγωγή εκπαιδευτικής άσκησης σας γνωρίζουμε, ότι από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία δεν έχει περαιωθεί μέχρι σήμερα».

Ωστόσο μετά την παρέλευση δεκαοχτώ τουλάχιστον μηνών από τον τραυματισμό του πυροσβέστη, το Κ.Κ.Ε, μετά και την ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου ότι, δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία της διενεργούμενης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το Πυροσβεστικό Σώμα, επανήλθε με νέα ερώτηση 8408/03-06-2014. Μετά την παρέλευση τριών μηνών το Υπουργείο δεν απάντησε σχετικά με την εξέλιξη ολοκλήρωσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στην ερώτηση του Κ.Κ.Ε, αδιαφορώντας παντελώς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα θα λάβει ο υπουργός ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής  Εξέτασης;
  • Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα το Υπουργείο και ποια πρόσθετα μέτρα θα πάρει, σχετικά με την επαρκή συντήρηση και την άμεση αντικατάσταση και ανανέωση των αναπνευστικών συσκευών, ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας;
  • Πότε θα προχωρήσει το Υπουργείο στην έκδοση των απαιτούμενων Προεδρικών Διαταγμάτων για την Υγιεινή και Ασφάλεια κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα;

 

                                                   Οι Βουλευτές

                                                Γιάννης Γκιόκας

                                                     Χρήστος Κατσώτης

                                                    Σπύρος Χαλβατζής

                                                     Αναδημοσίευση από το lesvosnews.net

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ