Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

29-10-2020,Ω/22:00΄

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Έπεσε η αυλαία της πολύχρονης δίκης της Χρυσής Αυγής. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν στο διευθυντήριο, στους βουλευτές και τα στελέχη της εγκληματικής ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Η τιμωρία τους από το δικαστήριο δεν οδήγησε στην επιβολή των ανώτατων ποινών , όπως ήλπιζε η κοινή γνώμη, δεν παύει όμως να αποτελεί ηθική δικαίωση για τους συγγενείς των αδικοχαμένων Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα, καθώς και τους δεκάδες τραυματισμένους μετανάστες και  μέλη του ΠΑΜΕ.

Ας μην ξεχνάμε πως ο φασισμός, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία, οδηγούν στην κοινωνική βαρβαρότητα και στην καταρράκωση της αξίας του ανθρώπου.

Και κάτι ακόμη. Δεν επιτρέπεται να επαναπαυόμαστε γιατί ο φασισμός, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, εξακολουθεί να εκκολάπτεται στην κοινωνία μας. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως δυναμώνει σε κρίσιμες οικονομικές καμπές, κυρίως, όταν υπάρχει ραγδαία αύξηση της ανεργίας και η ανέχεια των πολιτών, φτάνει στο απροχώρητο.

Μόνο η επαγρύπνηση, η αλληλεγγύη και οι συνεχείς αγώνες των εργαζομένων μπορούν να τον βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Απαιτείται αγώνας διαρκής για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για ένα καλύτερο μέλλον τόσο στη γενιά μας όσο και στις νεότερες γενιές που πρέπει να αφήσουμε ως παρακαταθήκη.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ