Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

28-4-2018, Ω/23:50′

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση – κάλεσμα συμμετοχής της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης, υπερθεματίζουμε στα λεγόμενά της και καλούμε τα μέλη της ΠΕΑΠΣ να συμμετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση για τη εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη και ώρα 09:30′ το πρωί στην πλατεία Ομόνοιας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

2018-04-28 08:41

Πρωτοβουλία Αποστράτων

για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και ΣΑ

Οι φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, προσθέτοντας νέες καταστροφές στην ήδη ρημαγμένη και ουσιαστικά διαμελισμένη Συρία. Οι μεν ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, εκμεταλλευόμενοι στημένες κατηγορίες, εξαπέλυσαν νέους βομβαρδισμούς σε βάρος της, η δε ρωσική πλευρά περιορίστηκε σε απειλές και  καταμέτρηση των πυραύλων που καταρρίφθηκαν από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Τουρκικές –και όχι μόνο-  στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής, παραμένουν στο συριακό έδαφος. Ξένες στρατιωτικές βάσεις έχουν επίσης στηθεί.

Η ένταση και η τουρκική επιθετικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και στη Θράκη διατηρείται σε ψηλά επίπεδα, με κορυφαίο γεγονός την συνέχιση της φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να καθησυχάζει τον λαό, για τα ελληνο – τουρκικά, ενώ δηλώνει ότι η χώρα ήταν αμέτοχη στους βομβαρδισμούς σε βάρος της Συρίας. Αποκρύπτει, όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί της σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι για παράδειγμα η βάση της Σούδας τροφοδότησε με «τόμαχωκ» και καύσιμα τα αεροσκάφη και τα πλοία της επίθεσης. Ακόμη η συγκυβέρνηση έκλεισε νέες συμφωνίες, που οδηγούν σε όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα γενικότερα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών, χωρίς κανένα όφελος για τον λαό και την χώρα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όμως δεν αρκείται σε όλα αυτά. Τιμωρεί τους φαντάρους, που παλληκαρήσια δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τα σύνορα της πατρίδας, αλλά και αντιτίθενται στη συμμετοχή τους σε πολέμους εκτός συνόρων, με εντολές ΝΑΤΟ – ΕΕ! Στο ίδιο πλαίσιο η κυβέρνηση εξαπολύει τον κατασταλτικό της μηχανισμό να επιτεθεί σε νεολαίους αντιιμπεριαλιστές, που διαμαρτύρονται για τους βομβαρδισμούς εναντίον της Συρίας. Η ίδια απαράδεκτη πολιτική ακολουθήθηκε και σε άλλο πιο πρόσφατο περιστατικό στην Σάμο, με προσαγωγές αγωνιστών της ειρήνης που έγγραφαν συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή.

Παράλληλα η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει με την επίτευξη αυξημένου αιματηρού πλεονάσματος, προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό με ψέματα για «δίκαιη ανάπτυξη» και «το τέλος των μνημονίων», ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει δεκάδες νέα προαπαιτούμενα για την 4η «αξιολόγηση», προετοιμάζοντας το μνημόνιο του Αυγούστου.  Η φοροληστεία όλο και αυξάνεται και νέες μειώσεις συντάξεων αναμένονται.  Τα παιδιά και τα εγγόνια μας όσα από αυτά είναι «τυχερά», είναι κακοπληρωμένα και εργάζονται χωρίς δικαιώματα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την κυβερνητική αντιμετώπιση συνολικά του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και πιο ειδικά των νεολαίων αγωνιστών.

Απέναντι στην γενικότερη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και τις επικίνδυνες για τις ζωές μας εμπλοκές της χώρας, η απάντηση όλων μας επιβάλλεται να είναι διαρκής, οργανωμένη, ξεκάθαρη και αγωνιστική.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και ΣΑ, συμμετέχουμε στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, σε όλη τη χώρα και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους εμποροβιοτέχνες, τους φοιτητές και σπουδαστές, με όλους όσους έχουν τις ίδιες αγωνίες με μας.

Συντονίζουμε το βήμα μας με αυτούς που αγωνίζονται με συνέπεια, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες και εργάτριες, που έδωσαν την ζωή τους για να κερδηθούν δικαιώματα που στις μέρες μας καταργούνται.

Τιμάμε την σημερινή εργατιά που αγωνίζεται για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για μια ζωή χωρίς πολέμους, θανάτους αθώων και ξεριζωμούς εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους.

Τιμάμε την 1η του Μάη

και καλούμε τους απόστρατους της Αθήνας την Τρίτη 1η Μάη στις 09:30 π.μ. σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

Θα ακολουθήσει, μαζί με τους άλλους συνταξιούχους και διαδηλωτές, πορεία προς το Σύνταγμα και στη συνέχεια προς την Αμερικανική πρεσβεία.

 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ