Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

13-12-2022, Ω/20:55΄

“Ε Ρ Γ Α    Ζ Ω Η Σ”

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος ‘Τριών Παίδων εν Καμίνω’, το Πυροσβεστικό Σώμα  διοργανώνει  εικαστική έκθεση με θέμα ” Έργα Ζωής ”  στην γκαλερί ‘The project gallery’, στο Μοναστηράκι (οδός Νορμάνου 3 – εντός της στοάς, 1ος όροφος).

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος θα εγκαινιάσει την έκθεση  την Πέμπτη 15/12/2022 και ώρα  20:00, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.  Χρήστου Στυλιανίδη και του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά.

 Είκοσι επτά (27) συνάδελφοι-εικαστικοί, ανάμεσά τους και τα μέλη της ΠΕΑΠΣ, Σπυρίδων Μουρατίδης, Αθανάσιος Τζοΐτης και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, θα παρουσιάσουν τα έργα τους.

Παράλληλα η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), επεξεργάστηκε ψηφιακά και θα παρουσιάσει δέκα (10) ιστορικές υπηρεσιακές φωτογραφίες, της περιόδου 1932-1969 υπό τον γενικό τίτλο:  

“Πυροσβεστικές στιγμές από την πρώιμη πυροσβεστική καθημερινότητα”

Αυτές αποτελούν ένα μικρό μέρος του τεράστιου φωτογραφικού αρχείου που “κληρονόμησε” η ιστορική μας Ένωση από τον Πύραρχο ε.α. (153), Ιωάννη Αναγνωστόπουλο.

Ο αείμνηστος συνάδελφος, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, το 1932 και αφυπηρέτησε το 1969.

Είχε την τύχη να συνυπηρετήσει με τον αναμορφωτή του Σώματος, Αλκιβιάδη Κοκκινάκη και να αποτυπώσει τόσο με εικόνες όσο και με τη γραφίδα του, την υπηρεσιακή καθημερινότητα του Έλληνα πυροσβέστη, στα πρώτα υπηρεσιακά χρόνια.

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ