Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΜΠΙΣΤΑΣ, ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΑΕΡΙΤΖΗΣ! Η ΕΥΑ ΣΤΑ…ΠΡΑΣΑ – ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

12-12-2022, Ω/ 16:50΄

Την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή την έκαναν τσακωτή με τη γίδα στην πλάτη. Όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το καλά πληροφορημένο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συνελήφθη έχοντας στην κατοχή της σακούλες με (πολλά) χρήματα. Κάποιες πληροφορίες που διακινούνται από βελγικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για 35 εκ. ευρώ που η Εύα Καϊλή επιχείρησε να ξεπλύνει μεταφέρνοντάς τα σε κάποιον από τους πολλούς φορολογικούς παραδείσους που υπάρχουν γι’ αυτήν ακριβώς την δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση η αυτόφωρη σύλληψη της Εύας Καϊλή σήμανε και την αυτόματη άρση της ασυλίας της, γεγονός που οδήγησε κατ αρχήν στην κράτησή της, στη σύλληψη και τέλος προφυλάκισή της.

Η κατάληξη (στη στενή) της Καϊλή σε τελική ανάλυση και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των βελγικών αρχών έχει να κάνει με τη συμμετοχή της σε «εγκληματική οργάνωση», με διαφθορά και «νομιμοποίηση (ξέπλυμα) εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές «υπάρχουν υποψίες ότι καταβλήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική ή/και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του».

Με απλά λόγια, αυτό που έκανε η Καϊλή και οι συνεργάτες της είναι ότι έπαιρναν μίζα από κάποιους (τους Καταριανούς στην συγκεκριμένη περίπτωση) για να φιλοτεχνήσουν το «φιλάνθρωπο και φιλεργατικό» τους προφίλ) και να επηρεάσουν αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου σύμφωνες με τα συμφέροντα των Εμίρηδων. Που μοίραζε η σπείρα (της Καϊλή) τα λεφτά που έσπρωξαν οι Καταριανοί για να πάρουν το Μουντιάλ και- κυρίως- για να βγουν έξω από τα ραντάρ της φιλάνθρωπης ΕΕ τα πτώματα των εργατών που έχτισαν τα στάδια δεν είναι (ακόμη) γνωστό. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως κάποια από αυτά τα (πολλά) χρήματα βρέθηκαν στις σακούλες της Καϊλή…

Η ευρωβουλευτής και η παρέα της ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε, κινήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό μέσα στο πλαίσιο που βασίζεται η λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου που έχει θεσμοθετήσει (για να μην πούμε τη μίζα) το lobbing.

Σε επίσημο έγγραφο της 1ης Ιουλίου του 2021 της κομισιόν παρατίθεται λεπτομερώς το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των lobbies στις Βρυξέλλες που δεν κάνουν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που έκανε η ομάδα στην οποία συμμετείχε η Καϊλή: επηρεάζουν τις αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου υπέρ των συμφερόντων (πελατών) που εκπροσωπούν. Η διαφορά των επίσημων γραφείων που «ασκούν επιρροή» από αυτό που χρησιμοποιούσε ως «μούρη» (και) την Καϊλή είναι ότι αυτά είναι καταγεγραμμένα στο επίσημο Μητρώο του ευρωκοινοβουλίου.

Πόσα είναι τα γραφεία που είναι στα επίσημα κιτάπια της κομισιόν; Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που προαναφέραμε το 2021 ήταν 13.366 εγγεγραμμένοι (όχι άτομα, αλλά γραφεία).

Το πως πάνε οι δουλειές γι΄ αυτά τα γραφεία το δείχνουν τα στατιστικά: Σύμφωνα πάντα με το επίσημο κοινοτικό έγγραφο ο αριθμός των πιστοποιημένων γραφείων lobby εξελίχθηκε ως εξής:

2012     – 5431
2013     – 5952
2014     – 7532
2015     – 8981
2016     – 10911
2017     – 11612
2018     – 11901
2019     – 11899
2020       – 12187

2021       – 13366

Πως είναι κατανεμημένοι οι λομπίστες σύμφωνα με το κοινοτικό έγγραφο:

-Επαγγελματίες σύμβουλοι/δικηγορικά γραφεία/αυτοαπασχολούμενοι σύμβουλοι    904
-Επαγγελματικοί σύμβουλοι    580
-Δικηγορικά γραφεία      94
-Αυτοαπασχολούμενοι Σύμβουλοι    230
-Εσωτερικοί λομπίστες και εμπορικές/επιχειρηματικές επαγγελματικές ενώσεις 6.952
-Εταιρείες και όμιλοι 2.905
-Εμπορικές και επιχειρηματικές ενώσεις 2.715
-Συνδικάτα και επαγγελματικές ενώσεις    987
-Άλλοι οργανισμοί    345
-Μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) 3.518
-Δεξαμενές σκέψης (think tank), ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα    967
-Οργανώσεις που εκπροσωπούν εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες      55
-Οργανισμοί που εκπροσωπούν τοπικές, περιφερειακές και δημοτικές αρχές,
άλλες δημόσιες ή μικτές οντότητες κ.λπ.
 

573

-Περιφερειακές δομές    118
-Άλλες υποεθνικές δημόσιες αρχές      95
-Διακρατικές ενώσεις και δίκτυα δημόσιων περιφερειακών ή άλλων υποεθνικών, αρχές      77
-Άλλες δημόσιες ή μικτές οντότητες, που έχουν δημιουργηθεί με νόμο και σκοπός τους είναι να ενεργούν στο δημόσιο συμφέρον  

283

 

Όλοι οι παραπάνω (που περιλαμβάνουν χιλιάδες εργαζομένους) είναι οι πιστοποιημένοι (νόμιμοι) λομπίστες που δουλειά τους είναι επηρεάζουν την ψήφο των ευρωβουλευτών…

Κατά κανόνα όχι «με το Σταυρό στο χέρι», όπως μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε…

Πηγή: topontiki.gr/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ 12-12-2022

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ