Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

16-12-2022, Ω/17:50′

“Ε Ρ Γ Α  Ζ Ω Η Σ”
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος ‘Τριών Παίδων εν Καμίνω’, το Πυροσβεστικό Σώμα  διοργάνωσε εικαστική έκθεση με θέμα :”΄Έργα Ζωής – πυροσβέστες δημιουργούν εικαστικά έργα”,
στην γκαλερί “The project gallery”, στο Μοναστηράκι.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος εγκαινίασε την έκθεση  την Πέμπτη 15/12/2022, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.
Είκοσι επτά (27) εν ενεργεία και απόστρατοι συνάδελφοι-εικαστικοί, ανάμεσά τους και τα μέλη της ΠΕΑΠΣ, Σπυρίδων Μουρατίδης, Αθανάσιος Τζοΐτης και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, παρουσίασαν τα έργα τους.
Παρούσα και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος με τις “Στιγμές από την πρώιμη πυροσβεστική καθημερινότητα”, απεικονισμένες μέσα από δέκα (10) ιστορικές υπηρεσιακές φωτογραφίες, της περιόδου 1932-1969, ψηφιακά επεξεργασμένες.
Αυτές αποτελούν ένα μικρό μέρος του τεράστιου φωτογραφικού αρχείου που “κληρονόμησε” η ιστορική μας Ένωση από τον Πύραρχο ε.α. (153), Ιωάννη Αναγνωστόπουλο. Ο αείμνηστος συνάδελφος, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, το 1932 και αφυπηρέτησε το 1969.
Είχε την τύχη να συνυπηρετήσει με τον αναμορφωτή του Σώματος, Αλκιβιάδη Κοκκινάκη και να αποτυπώσει τόσο με εικόνες όσο και με τη γραφίδα του, την υπηρεσιακή καθημερινότητα του έλληνα πυροσβέστη, στα πρώτα υπηρεσιακά χρόνια.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ. Κώστας Γιαννάκος,  ο οποίος σε συνομιλία που είχε με τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη, του ανέπτυξε τις προσπάθειες που καταβάλει η Ένωσή μας, μέσω της Στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού, για την ανάδειξη των συναδέλφων μας, που δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στον εικαστικό και καλλιτεχνικό χώρο.

 

 

https://www.facebook.com/425376174197277/posts/pfbid02emAaixMf575dRFNziMY1LKoY2iinhC58k3NZYTLXYysra9n1eNBJizsqtbgUcbARl/?sfnsn=mo

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ