Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ

14-01-2020, Ω/22:15΄

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) στο ξενοδοχείο STANLEY (Πλατεία Καραΐσκάκη) στην Αθήνα. Για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ένωσής μας έγινε με την αθρόα παρουσία δεκάδων συναδέλφων και προσκεκλημένων.

Παρούσα ήταν η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούμενη από το Συντονιστή Α.Π.Σ Αντιστράτηγο ΠΣ Αναστάσιο Σωτήρχο, τον Περιφερειακό Δκτή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγο ΠΣ Νικόλαο Σπαή, το Δκτή της 1ης ΕΜΑΚ Υποστράτηγο ΠΣ Γεώργιο Πουρναρά, το Δ/ντή Στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας Α.Π.Σ Αρχιπύραρχο Άγγελο Τριπολιτσιώτη, το Δκτή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχο Χρήστο Λάμπρη και την υπεύθυνη του Πυροσβεστικού Μουσείου Αλεξιάνα Κούτρη. Αξιολογότατη ήταν και η παρουσία της μουσικής μπάντας που με τις γλυκιές μελωδίες της μας κράτησε συντροφιά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και του φωτογραφικού συνεργείου που απαθανάτισε τη συνεύρεση παλιών και νεότερων συναδέλφων αλλά και όλων των καλεσμένων μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) Δημήτρης Σταθόπουλος και το μέλος του Δ.Σ Παναγιώτης Ανδρεάδης, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) με εκπρόσωπο τον Πρόεδρό της Αντιναύαρχο ε.α Γιώργο Ροΐδη, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕ.ΘΑ) με εκπρόσωπο τον Πλωτάρχη ΠΝ ε.α Μάλαμα Τσαρδάκη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων με εκπρόσωπο τον Αντιπλοίαρχο ΠΝ ε.α Τριαντάφυλλο Φωτιάδη, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών με τον Ανθυπαστυνόμο ε.α Τριαντάφυλλο Μπαλωμένο, η Πρωτοβουλία Αποστράτων με τον Αντιπλοίαρχο ΛΣ ε.α Νίκο Καρπή, το μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος Μαρία Μπίτρα.

Πλήθος συναδέλφων όλων των βαθμών, τίμησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο επίτιμος Αρχηγός Π.Σ Στυλιανός Στεφανίδης, ο επίτιμος Υπαρχηγός Π.Σ Χρήστος Μητροπέτρος και οι πρώην Πρόεδροι του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ Δημήτριος Γεωργίου, Δημήτριος Βλάχος και Διονύσιος Βορίσης .

Ο Συντονιστής Α.Π.Σ Αντιστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των αποστράτων με τους εν ενεργεία πυροσβέστες και ευχήθηκε καλή χρονιά και δύναμη στην Ένωσή μας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ Δημήτρης Σταθόπουλος, χαιρετίζοντας με τη σειρά του την εκδήλωση κοπής της πίτας της Ένωσής μας, ευχήθηκε χρόνια πολλά και δύναμη στην Ένωσή μας και το 2020 να είναι μια καλύτερη χρονιά για το Πυροσβεστικό Σώμα.

O Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ, Κώστας Γιαννάκος, ευχήθηκε για το 2020 υγεία και καλύτερες μέρες  για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις της Ένωσής μας, στη λειτουργία της Στέγης Πυροσβεστικού πολιτισμού και στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις μας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ένωσής μας, ζήτησε την πιο ενεργή συμμετοχή των μελών μας σε όλες τις δράσεις μας. Για να δυναμώσει η φωνή μας και οι διεκδικήσεις μας. Για να αποκτήσουν δυναμική οι παρεμβάσεις μας και οι αγώνες μας μαζί με όλους τους συνταξιούχους.

Ανακοίνωσε πρωτοβουλία της Ένωσής μας για χορήγηση αναμνηστικών ενθυμίων αφυπηρέτησης από το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλους τους αποστρατευθέντες συναδέλφους, κατά το προηγούμενο χρόνο, που θα δίνονται κάθε φορά, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Για φέτος έγινε η αρχή με την απόδοση αναμνηστικών ενθυμίων ενδεικτικά στην Μαρίνα Πουλή, στο Μάρκο Αλιμπέρτη, στον Αθανάσιο Χαμπίμπη, Επαμεινώνδα Αγγελόπουλο, Αναστάσιο Μουγγό, Κων/νο Γιόβα…. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια να απονεμηθούν αναμνηστικά ενθύμια αφυπηρέτησης σε όλους τους αποστρατευθέντες συναδέλφους κατά τον περασμένο χρόνο στην επόμενη εκδήλωσή μας με τον Αποκριάτικο χορό την 8 Φλεβάρη στο κέντρο “ΧΑΛΚΙΑΣ PALACE”.

Στη συνέχεια κάλεσε το Συντονιστή Α.Π.Σ Αναστάσιο Σωτήρχο να παραλάβει και να παραδώσει στην υπεύθυνη του Πυροσβεστικού Μουσείου Αλεξιάνα Κούτρη ομοίωμα του πλοίου μας “Αλκιβιάδης Κοκκινάκης” που κατασκευάστηκε με επιχορήγηση της Ένωσής μας σε συνεργασία με τους απόστρατους του Πολεμικού ναυτικού και ειδικότερα με το Χρήστο Δεληδήμου από δεξιοτέχνη απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού,  αναγνωρίζοντας την προσφορά των πυροσβεστικών  πλοίων μας στην κατάσβεση πυρκαγιών και αποσόβηση παντοειδών κινδύνων.

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, Υποστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ και Δ/ντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ευλόγησε την πίτα της Ένωσης και μοιράστηκαν τα κομμάτια της πίτας στους καλεσμένους και τα μέλη μας. Η τυχερή που βρήκε το φλουρί της πίτας ήταν η Βίλυ Παπαναγιώτου.

Ήταν και φέτος μια ακόμα πιο μαζική εκδήλωση που μας έδωσε την ευκαιρία να ανταμώσουμε, να μάθουμε για συναδέλφους που έχουμε να τους δούμε καιρό, να ξανασμίξουμε, να ενώσουμε το σήμερα με το χθες, να ξεδιπλώσουμε δεκάδες αναμνήσεις. Να βρεθούμε με συνοδοιπόρους μας στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις δίνοντας την υπόσχεση ότι θα πορευτούμε κοινά στους αγώνες για να ξαναπάρουμε μας πίσω ό,τι μας αφαιρέθηκε.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ