Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κάλεσμα στους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ. Θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Υγείας και κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο κάλεσμα επισημαίνεται:

«Η κατάσταση στην Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία. Η επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ – κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα και στα ζητήματα της Υγείας.

Η “μεταρρύθμιση” της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οδηγεί στην:

  • Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν, καθολικής Υγείας και Περίθαλψης.
  • Μεταφορά των βαρών της “μεταρρύθμισης” του “Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας” (ΠΕΔΥ) στους ασφαλισμένους και στα Ταμεία τους, αφού δεν προβλέπεται καμία επιπλέον κρατική χρηματοδότηση από όση υπάρχει σήμερα.
  • κατεδάφιση των υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας αφού αντί για ουσιαστική ενίσχυση  θα προστεθούν σ’ αυτό οι ιδιώτες των “Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων”, των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Ιατρείων. Αντί για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, θα έχουμε τους κάθε είδους “εθελοντές”, που βέβαια θα πληρώνονται κανονικά για τις “υπηρεσίες τους”.
  • συρρίκνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), αφού θα “προτρέπονται” οι ασθενείς να μην καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία αλλά να πηγαίνουν σε ΚΥ και Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ώστε να μειωθούν οι δαπάνες των νοσοκομείων για γιατρούς και άλλες ανάγκες και η εξοικονόμηση αυτή θα χρηματοδοτεί την ΠΦΥ. Επίσης, μέρος της ΠΦΥ θα μεταφερθεί στην ευθύνη των δήμων, οι οποίοι θα την προσφέρουν έναντι συνεισφοράς των ασφαλισμένων μέσω των δημοτικών τελών.
  • κατάργηση συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις για ιατρικές ειδικότητες που θα βγουν εκτός συμβάσεων.

 

Ήδη πληρώνουμε ακριβά τη φαρμακευτική αγωγή μας και δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον στο ζήτημα αυτό, ενώ η αύξηση των εισφορών μας χρέωσε ένα επίσης μεγάλο μέρος των δαπανών για την Υγεία – Περίθαλψη. Επισημαίνεται ότι η απειλή του αυτόματου “κόφτη” μετά από ένα μεταβατικό στάδιο θα περιλαμβάνει και τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας είναι μια ακόμη απάτη. Στόχο έχουν να κρύψουν ότι η μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση εξήγγειλε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει ελάχιστες παροχές για όλους, επιπέδου πτωχοκομείου και επιπλέον καθολικές πληρωμές από το λαό. Παραπέρα ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματιών που καραδοκούν για την αρπαγή της λείας τους.

Συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Να ξεσηκωθούμε πριν είναι αργά. Να βγούμε ΟΛΟΙ στους δρόμους και να αφήσουμε κατά μέρος την ηττοπάθεια  του τύπου ότι τίποτα δεν γίνεται. Για εμάς τους ίδιους, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Να υπερασπιστούμε την Υγεία μας, την ίδια μας την ύπαρξη. Να μην επιτρέψουμε να μας φέρονται σαν τελειωμένους και απόκληρους, να θεωρούν την περίθαλψή μας κόστος.

Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Περίθαλψης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Όχι στις περικοπές. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Άνοιγμα νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που έχουν κλείσει με 24ωρη λειτουργία. Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία».

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Η  Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην Παναττική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση Τετάρτη 8 Ιούνη και ώρα 10.00΄ στην Αθήνα Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

 
 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ