Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Αποτέλεσμα εικόνας για μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων

Οι συνταξιούχοι όταν παίρνουν τη σύνταξή τους υπολογίζουν στο σύνολο των απολαβών τους, δηλαδή στην κύρια σύνταξη, στην επικουρική και στα μερίσματα των ταμείων που κατέβαλαν εισφορές.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα θίξει τις συντάξεις των συνταξιούχων , ακόμη και αν θεωρηθεί ότι δεν θα αυξηθούν οι κρατήσεις και η φορολογία, αφορούσαν – και το διατυμπάνιζε ασύστολα – μόνο τις κύριες συντάξεις.

Έτσι οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου, ανάμεσα σ΄ αυτούς και εμείς οι συνταξιούχοι πυροσβέστες, λαμβάνοντας την ερχόμενη Τετάρτη το μέρισμα θα νιώσουμε το τέχνασμα και τη νέα κλοπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έρχεται να συνεχίσει την ταξική περιοριστική πολιτική της στους συνταξιούχους, αλληθωρίζοντας προς “τους έχοντες και κατέχοντες” με νέους αναπτυξιακούς νόμους και φοροαπαλλαγές.
Από το newsit.gr αλιεύουμε:

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΜΤΠΥ οι μειώσεις θα είναι από 11% ως και 63% για τους 284.000 δικαιούχους τους μερίσματος.
Περίπου 200.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα δουν μειώσεις 44%, θα δουν δηλαδή τα ποσά από 150 ως 200 ευρώ που λαμβάνουν να μειώνονται από 66 ως 88 ευρώ, θα πάρουν δηλαδή από 84 ως 112 ευρώ το μήνα.
Η μεγάλη μείωση της τάξης του 63% αφορά λίγους συνταξιούχους που λαμβάνουν μέρισμα της τάξης των 500 ευρώ το μήνα. Πλέον το μέρισμα αυτό θα μειωθεί κατά 385 ευρώ και θα λαμβάνουν 115 ευρώ το μήνα.
Ακόμη μικρότερο μέρισμα θα λάβουν οι δικαιούχοι τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο καθώς θα γίνει η παρακράτηση του ποσού που έλαβαν το πρώτο τρίμηνο του έτους πριν τις μειώσεις.

newsit.gr
.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ