Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ " ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ"

26-02-2020,Ω/18:30′

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Προσβεστικού Σώματος, καλεί τα μέλη της και όλους τους απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος, την Πέμπτη 27 Φλεβάρη (ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου) και ώρα 6:30’ μ.μ., στα Προπύλαια (Κοραή & Πανεπιστημίου), για να διαδηλώσουμε από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και να απαιτήσουμε να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα “Κατρούγκαλου – Βρούτση”.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ!

ΑΝ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, “ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ” ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΡΑΓΟΣ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ (ΠΙΘΑΝΕΣ) ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙ (ΔΗΘΕΝ) ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, H KATAKΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ) ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ!

Με το νέο νομοσχέδιο, ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων.

Ο πρώτος πυλώνας μόνο είναι με κρατική εγγύηση και αφορά την ‘‘εθνική σύνταξη’’, δηλαδή το επίδομα πτωχοκομείου του ν. Κατρούγκαλου.

Ο δεύτερος πυλώνας θα λειτουργεί κεφαλαιοποιητικά. Υποχρεωτικά οι εισφορές θα οδηγούνται στον τζόγο του χρηματιστηρίου (βλ. επενδύσεις) χωρίς εγγύηση για το τι σύνταξη θα πάρουμε και αν θα πάρουμε.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η αμιγώς ιδιωτική ασφάλιση. Θα είναι προαιρετική και τα συμβόλαια θα διαμορφώνονται με βάση την εκάστοτε προσφορά και ζήτηση.

Δηλαδή ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ένα σύστημα που αποβλέπει στην κατεδάφιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και τη σταδιακή παράδοσή της στο ιδιωτικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ., ΠΑΡ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΗΣ,  ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΙ ΑΥΤΗ .

Αντί να καταργήσει το νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου), τον συμπληρώνει και τον θωρακίζει. Εφαρμόζει ευλαβικά όλες τις αντιασφαλιστικές νομοθετικές διατάξεις που μέχρι σήμερα έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, προσθέτοντας και νέες.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ “ΣΒΥΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΕΡΙ”. ΦΡΟΝΤΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ  ΓΙ’ ΑΥΤΟ. Παραμένουν οι περικοπές που έγιναν με τους ν. 4051 – 4093/12 και ισχύει σαν σύνταξη αυτή που παίρναμε στις 31/12/2014. ΠΛΕΟΝ για τη σύνταξη θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου. Η ρύθμιση αυτή θα μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξιμες αποδοχές.

– Καταργείται οριστικά η 13η και 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ.

– Καταργείται το οικογενειακό επίδομα (10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί).

– Απαγορεύονται οι αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι και το 2023. Οι όποιες αυξήσεις προκύπτουν μετά δεν θα ξεπερνούν το δείκτη τιμών καταναλωτή.

– Συνεχίζονται οι κρατήσεις για την Υγεία (6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις).

– Ενοποιείται το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. ( Επικουρικό Ταμείο) με τον ΕΦΚΑ και οι όποιες αποδόσεις επικουρικής ασφάλισης θα μπαίνουν στο δεύτερο πυλώνα κεφαλαιακής αξιοποίησης (επενδύσεις).

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση και διατηρείται ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου.

– Θάβεται στη λήθη η ληστρική επιδρομή που έγινε στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με το psi και το χρηματιστήριο.

ΟΛΟΙ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ την Πέμπτη 27 Φλαβάρη και ώρα 06.30 μ.μ, στους δρόμους μαζί με τους όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους!

Διεκδικούμε: ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Α                                                                                           Αθήνα, 26 Φλεβάρη 2020

                                                    Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας                                                                 Ο Πρόεδρος

   Ανδρέας Ριτσώνης                                                                 Κώστας Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ