Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

25-2-2020, Ω/16:30′

Λάβαμε την ανακοίνωση της Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α) την οποία αναδημοσιεύουμε, συμφωνώντας απόλυτα με το περιεχόμενό της.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

(τηλ. 2103809848 – https://www.kapastynomikon.gr –  e-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com)

Αθήνα, 25 Φλεβάρη 2020

Ανακοίνωση για την καταστολή εις βάρος των κατοίκων ακριτικών νησιών

«Οι νησιώτες μας βιώνουν καθημερινά την προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας και τα τελευταία χρόνια έχουν σηκώσει όλο το βάρος του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, με υπαιτιότητα των πολιτικών της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αντί να τύχουν της ιδιαίτερης υποστήριξης του κράτους, δέχονται τη βάρβαρη καταστολή.

Αγωνίζονται να μη μετατραπούν τα νησιά σε γιγάντιες φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ε.Ε. Υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων. Ζητούν να αποτραπούν οι επικίνδυνες συνέπειες που έχει για τη ζωή τους, αλλά και για τη ζωή των προσφύγων και μεταναστών, ο εγκλωβισμός των τελευταίων στα νησιά.

Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα νησιωτών. Καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να επιβάλει με τον αυταρχισμό και την καταστολή τις πολιτικές της Ε.Ε σε βάρος τους. Έχει την υποχρέωση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της. Να απεγκλωβίσει αμέσως τα νησιά από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Να καταγγείλει την απάνθρωπη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, καθώς και τη Συνθήκη του Δουβλίνου, που απαγορεύουν τη μετάβαση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού της και έχουν δημιουργήσει τις καταστάσεις αθλιότητας στα νησιά μας. Να εφοδιάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα και να ζητήσει από την Ε.Ε να τους δεχτεί σε όλες τις χώρες της.

Καλεί τους συναδέλφους αστυνομικούς των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τις τακτικές της κυβέρνησης που τους μετακινεί σε κάθε άκρη της χώρας για να επιβάλλει με τη βία τις πολιτικές της και να μην είναι τυφλά όργανα καταστολής ενάντια στους αγρότες, τους ψαράδες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, το λαό των ακριτικών νησιών μας».

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ