Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Ο Γιάννης Καπάκης νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Ο Γιάννης Καπάκης νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

   Ένας πρώην αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και μέλος της Ένωσής μας, παίρνει τη θέση του Τάσου Μαυρόπουλου,  που παραιτήθηκε πριν από δύο μήνες περίου για να ενταχθεί στη Λ.Α.Ε., ως γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Ο αρχιπύραρχος ε.α  Γιάννης Καπάκης είναι από σήμερα, Πέμπτη, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έπειτα από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Το βιογραφικό του νέου Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

    Ο Γιάννης Καπάκης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958. Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αφυπηρέτησε το 2013 με το βαθμό του αρχιπυράρχου ε.α.

Εκτός από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» της ιδίας σχολής.Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας στο Π.Σ. υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Σώματος, σε διάφορες θέσεις, μεταξύ αυτών, υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων με παράλληλα καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του Σώματος. Έχει υπηρετήσει, επίσης, στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως διοικητής της Π.Υ Ερμούπολης έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των. νησιών των Κυκλάδων.

Πριν συνταξιοδοτηθεί φοιτούσε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΕΘΑ).

Είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας.

Είναι γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας.

Από το 2002 είναι εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Μάρτιο του 2014 ίδρυσε τη Δημοτική Κίνηση «Άνδρος της Ζωής μας» και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος του εύχεται ολόψυχα “καλή επιτυχία” στο νέα του θέση.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ