Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη

    Απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας έδωσαν χτες το παρόν τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παλιά Βουλή, όπως τόσες φορές τα τελευταία χρόνια. Μεμονωμένοι συνάδελφοι αλλά και μέλη φορέων αποστράτων, όπως και μέλη διοικητικών συμβουλίων ενώσεων και συλλόγων, αδιαφορώντας για την κακοκαιρία, συγκεντρώθηκαν να διαδηλώσουν εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για όσα έχουμε υποστεί και όσα σχεδιάζονται σε βάρος όλων μας και των οικογενειών μας.  Οι συγκεντρωμένοι κάθε προέλευσης ήταν περισσότεροι πολλών προηγούμενων συγκεντρώσεων, εν τούτοις ο αριθμός αυτός είναι μικρός σε σχέση με το πλήθος των συναδέλφων που υφίστανται την βαρβαρότητα των μέτρων. Οι συζητήσεις και οι διαμαρτυρίες άναψαν. Κάποιοι δήλωναν απογοητευμένοι, όλοι όμως οργισμένοι, αγανακτισμένοι, ανήσυχοι, προβληματισμένοι για το μέλλον όλων μας και του τόπου! Διαβάστηκε η ανακοίνωση της ΣΕΑΑ που καλούσε σε «μόνιμη και διαρκή αντίδρασή μας, γιατί μόνιμη και διαρκής είναι και η επίθεση που δεχόμαστε»!
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συμμετοχή  και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει προτείνει η ΣΕΑΑ για το επόμενο διάστημα.
   Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αποστράτων στην πλατεία, από την Σταδίου περνούσαν επί πολύ ώρα αλλεπάλληλες ομάδες και άλλων διαδηλωτών με πανό, συνθήματα και τυμπανοκρουσίες. Η αγανάκτηση ήταν έκδηλη και κραυγαλέα, με τα συνθήματα να συνταράζουν για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους. Μετά την διέλευση του πρώτου κύριου μπλοκ διαδηλωτών – όπως συνήθως συμβαίνει στις συγκεντρώσεις που συντονίζονται από την ΣΕΑΑ- πήραν θέση στο δρόμο τα πανό και οι συνάδελφοι της συγκέντρωσης μας, ενώ στο βάθος είχε φανεί το επόμενο μπλοκ διαδηλωτών. Ο αποκλεισμός της πλατείας Συντάγματος, λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, οδήγησε την όλη πορεία μέσω της Ομήρου και της Πανεπιστημίου στην πλατεία Ομόνοιας, χωρίς ούτε στιγμή να σταματήσει η κραυγή του κόσμου να εκφράζει συλλογικά και ενωμένα την οργή του από την διαχρονική αδικία, την εκμετάλλευση και την ασυνέπεια στις υποσχέσεις με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
    Σφίγγουμε το χέρι όλων όσων για πρώτη φορά ήρθαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ξεπερνώντας προκαταλήψεις ετών και καλούμε και άλλους συναδέλφους να κάνουν αυτό το βήμα σε επόμενο προσκλητήριο.
Τι άλλο περιμένουμε να γίνει συνάδελφοι;
Ας κλείσουμε επιτέλους τα αυτιά σε υποσχέσεις κυβερνώντων. Να μην ελπίζουμε πολλά από τη διαμεσολάβηση υφισταμένων του ΥΕΘΑ προς τον ίδιο, έστω και αν «απειλούν» με «δυναμικές αντιδράσεις» και «κινητοποιήσεις»! Αυτό που πετυχαίνουν είναι να μας καθησυχάζουν και να μας κρατάνε, όσο γίνεται περισσότερο, στον καναπέ, θύματα της «αγωγής» και της ωμής προπαγάνδας που εκτοξεύεται μέσα από τα ΜΜΕ. Να θυμόμαστε επίσης πως τα προβλήματά μας δεν είναι ούτε μόνο η σύνταξη, ούτε μόνο το μέρισμα, αλλά και ένα σωρό άλλα που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!
Ο μόνος τρόπος να βάλουμε σε πρώτη φάση κάποιο φρένο σε ότι έρχεται ακόμα, χωρίς να ξεχνάμε ό,τι μας έχουν κλέψει μέχρι τώρα, είναι να ενώσουμε την φωνή και την οργή μας με όλους όσους διαδηλώνουν στο δρόμο για τους ίδιους λόγους, με τον ίδιο πόνο! Εκεί, μαζί τους, αυξάνεται η δύναμή μας και η ελπίδα. Ας μη ξεχνάμε:
                                 «η ισχύς εν τη ενώσει»!
                                           23/10/2015
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Η  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ :
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι περικοπές συντάξεων διαδέχονται η μια την άλλη. Νέο πετσόκομμα τους έχει ήδη σχεδιαστεί! Αν δεν τους σταματήσουμε οι συντάξεις θα καταντήσουν ένα προνοιακό φιλοδώρημα, και ας μη πιστέψουμε ότι για μας τους στρατιωτικούς ή των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) θα γίνει καμιά εξαίρεση. Οι δανειστές και τα μεγάλα συμφέροντα, που εξυπηρετεί η ακολουθούμενη πολιτική, δεν έχουν συναισθήματα, πλουτίζουν από τη δυστυχία όλου του Λαού! Γι’ αυτούς και τις κυβερνήσεις τους δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Όλοι έχομε ήδη αρκετή σχετική πείρα.
Και δεν είναι μόνο οι συντάξεις μας, είναι όλο το φάσμα της ζωής μας και των οικογενειών μας που κουρελιάζεται: υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος, χρέη σε τράπεζες και δημόσιο, δικαιώματα κλπ! Οι περικοπές στην άμυνα και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μας ανησυχούν ιδιαίτερα και σε σχέση με τους εν ενεργεία συναδέλφους!
Συνάδελφοι,
Προχτές άνοιξε ο δρόμος για πλειστηριασμούς πολύ περισσότερων σπιτιών για «κόκκινα» δάνεια, από σήμερα χειροτερεύουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των 100 δόσεων για τα χρέη, την Πέμπτη έρχονται τα νέα “ραβασάκια” για τον ΕΝΦΙΑ!
Η επίθεσή τους  είναι μόνιμη και διαρκής σε βάρος μας! Το ίδιο μόνιμη και διαρκής πρέπει να είναι και η αντίδρασή μας!
Καιρός πια, να αντισταθούμε δίνοντας το δικό μας δυναμικό παρόν με συνέπεια στο πλάι των άλλων συνταξιούχων, εργαζομένων, αγροτών και ανέργων.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ