Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

15-05-2018,Ω/23:38΄

Εξήντα νεκροί, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, και πάνω από 2.700 τραυματίες. Το Ισραήλ, χθες, απάντησε με λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας με πραγματικές σφαίρες στις διαμαρτυρίες των Παλαιστινίων για τα εγκαίνια της νέας Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ιερουσαλήμ και τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ σ΄αυτή.


O Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, Ζαΐντ Ραάντ αλ Χουσεΐν κατήγγειλε τον «σοκαριστικό φόνο δεκάδων» ζητώντας «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την εξοργιστική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία, και η Ρωσία, επέκριναν τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, τη μεταφορά της οποίας είχαν καταδικάσει και προτρέψει να ακυρωθεί 128 από τα 193 κράτη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Οι υπέρμετρη βία με πραγματικά πυρά που προκάλεσαν τους νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας ήρθε σε έντονη αντίθεση με τα πομπώδη εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά σε συνοικία της Ιερουσαλήμ.

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε δριμύτατα την αιματοχυσία ως «άλλο ένα τρομακτικό παράδειγμα της χρήσης υπέρλογης βίας και πραγματικών πυρών από τον ισραηλινό στρατό».

Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καταδικάζει την υπέρμετρη βία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων διαδηλωτών που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από εξήντα ανθρώπους μεταξύ των οποίων και παιδιά και απαιτεί από τα αρμόδια όργανα του Ο.Η.Ε να αποδώσουν τις ευθύνες που απορρέουν και να σταματήσουν την αιματοχυσία, οδηγώντας Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς σε ένα τίμιο διάλογο για τη διευθέτηση των εδαφικών  και άλλων διαφορών τους.

Πηγή: -fotos- iefimerida.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ