Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η ΠΕΑΠΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

16-05-2018,Ω/23:45΄

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ 15-03-2018

Την αντίθεσή τους στις συνταξιουχικές – ασφαλιστικές πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες, που οδηγούν  εκατομμύρια συνταξιούχους, στην “επαιτεία” εξέφρασαν με δυναμική κινητοποίηση οι συνταξιούχοι, ύστερα από το κάλεσμα συμμετοχής των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, στο κέντρο της Αθήνας. Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχε και η Π.Ε.Α.Π.Σ στο πανό της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και με συνθήματα πορεύτηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου που τους έκλεισε ραντεβού με τον υπουργό την ερχόμενη βδομάδα.

Το πλαίσιο των απαιτήσεων των συνταξιούχων ήταν:

  • Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός συντάξεων
  • Να μην γίνει καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις,
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου),
  • Να μην περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ.
  • Να τους επιστραφεί  ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που μεταξύ άλλων, τόνισε ότι  οι συνταξιούχοι δεν αποδέχονται το νόμο Κατρούγκαλου και τις θανατηφόρες διατάξεις του και ότι γι΄ αυτούς έχει απομείνει μόνο ο δρόμος του αγώνα.Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην επόμενη κινητοποίηση την Παρασκευή 25 Μάη στο υπουργείο Υγείας και στην απεργία στις 30 Μάη.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ,  ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου, και η Ευδοκία Παπαγεωργίου, από το Σύλλογο «Αξία» που διεκδικούν τις συντάξεις χηρείας

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ