Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

11-06-2024, Ω/18:00′

𝜥𝝄𝜾𝝂ή 𝜜𝝂𝜶𝜿𝝄ί𝝂𝝎𝝈𝜼 𝝉𝝎𝝂 𝜮𝝎𝝁𝜶𝝉𝜺ί𝝎𝝂 𝝅𝝄𝝊 𝝈𝝊𝝁𝝁𝜺𝝉𝜺ί𝝌𝜶𝝂 𝝈𝝉𝜼 𝜮𝝊𝜸𝜿έ𝝂𝝉𝝆𝝎𝝈𝜼 𝜟𝜾𝜶𝝁𝜶𝝆𝝉𝝊𝝆ί𝜶ς

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 17 Σωματεία όλων των κατηγοριών προσωπικού του Πυροσβεστικού Προσωπικού.

Σκοπός αυτής της οργανωμένης Διαμαρτυρίας ήταν:

    1. Να διαμηνύσουμε, και μέσω αυτής της οδού, στον Υπουργό μας ότι από τον ανώτατο πολιτικό μας προϊστάμενο αναμέναμε και επιθυμούσαμε να σηκώσει το ανάστημα του και να υπερασπιστεί το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας και το προσωπικό του έναντι του οποιουδήποτε θελήσει να θίξει την ιστορία, την αξιοπρέπεια, την προσφορά και τις αξίες του. Σε καμία, όμως, περίπτωση να είναι κοινωνός όλων αυτών και με τον τρόπο του να τα προσβάλει, μέσω του τόνου, του ύφους και του περιεχομένου των λεγόμενων του, απευθυνόμενος στα στελέχη του.

Να καταστήσουμε σαφές ότι αυτές οι συμπεριφορές σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα προβλήματα όλων των ετών δημιουργούν αρνητικές συνθήκες εμπλοκής του Σώματος στην μάχη της φετινής αντιπυρική περιόδου.

Να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι μόνο ως ειρωνικά και αδιάφορα δεχόμαστε τα «γλυκόλογα» μπροστά στις κάμερες αφού πίσω από αυτές η συμπεριφορά και οι πράξεις του Υπουργού απέναντι μας αποδεικνύουν το αντίθετο.

    1. Να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και τους συμπολίτες μας ότι η κατάσταση ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται επικοινωνιακά αλλά είναι αρκετά χειρότερη, αφού κανένα από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα δεν έχει λυθεί κυρίως τα 3.500 περίπου οργανικά κενά, ο ελλιπής και απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων, λιγοστά προληπτικά έργα κλπ και ως εκ τούτου, ανησυχούμε για την αποτελεσματικότητα του Σώματος όταν προκύψουν μεγάλα πόσο μάλλον ταυτόχρονα πέραν του ενός συμβάντα.

Να διαβεβαιώσουμε την κοινωνία ότι παρά τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, είμαστε έτοιμοι να υπερβάλλουμε εαυτών και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια πέραν των ανθρωπίνων ορίων ώστε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας.

 Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να επέλθουν τα αποτελέσματα που πρέπει.

    1. Να διεκδικήσουμε:

Α) Την κάλυψη των οργανικών κενών του Σώματος μέσω της αξιοποίησης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Β) Χρηματική αποζημίωση των εκατομμυρίων οφειλόμενων ρεπό και αδειών στο προσωπικό του Π.Σ.

Γ) Αναγνώριση του επαγγέλματος μα ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Δ) Διευθέτηση του ζητήματος συνταξιοδότησης των ΠΠΥ σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά η πολιτική μας ηγεσία κράτησε τη γνωστή απαξιωτική και αδιάλλακτη στάση της και προβάλλοντας φθηνές προφάσεις αρνήθηκε να συναντήσει και να συνομιλήσει με αντιπροσωπεία των παρευρισκόμενων.

Συνάδελφοι, όπως αντιλαμβάνεστε οι προθέσεις της παρούσας πολιτικής ηγεσίας απέναντι μας είναι κάκιστες.

Για σοβαρά κεκτημένα μας δικαιώματα, υπάρχει μεθόδευση ώστε να καταπατηθούν όπως άδειες, ωράρια, κατάχρηση μέτρου επιφυλακής κλπ, ενώ ταυτοχρόνως μας συμπεριφέρονται με τρόπο που δε συνάδει στην συμπεριφορά ενός σύγχρονου και πολιτισμένου κράτους έναντι των πολιτών του.

Οργανώνουμε τις επόμενες αγωνιστικές μας κινήσεις για τις οποίες σύντομα θα ενημερωθείτε.

Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας, προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να αγωνιστούν μαζί μας υπό δύσκολες συνθήκες.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

 Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα…!

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ