Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Καταβαράθρωση των συντάξεων – Μείωση ως και 45% στις επικουρικές

     Οι επικουρικές συντάξεις “ψαλιδίστηκαν” στα χρόνια της κρίσης ως και 45%, ενώ έρχεται το νέο ψαλίδι ύψους 5,2% μέσα στον επόμενο μήνα, όμως αυτά δεν είναι τα μόνα κακά νέα για τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑ.
Οι αλλαγές θα επηρεάσουν συνολικά 2,3 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΤΕΑ και φυσικά τα 1,3 εκατομμύρια των συνταξιούχων.
Ο νέος κανονισμός του Ενιαίου Ταμείου που δόθηκε προς έγκριση στο υπουργείο Εργασίας προβλέπει μια σειρά από ανατροπές που αφορούν όλους.
Οι αλλαγές:
Καμία αναγνώριση πλασματικών χρόνων μετά το 2014 (στρατός, τέκνα, ανεργία κλπ) εκτός των περιπτώσεων που εκκρεμούν ή έχουν ήδη αναγνωριστεί.
Τίθεται όριο τα 1500 ένσημα και 600 ένσημα την τελευταία πενταετία και ουσιαστικά καταργείται η σύνταξη του ασφαλισμένου έστω και μια μέρα για εργατικό ατύχημα η ατύχημα εκτός εργασίας.
Για τη σύνταξη λόγω θανάτου ορίζεται ως προϋπόθεση η συγκέντρωση 600 ενσήμων την τελευταία πενταετία, αντί 500 που ισχύει σήμερα.
Η σύνταξη χηρείας θα χορηγείται όταν ο επιζών σύζυγος φθάνει στο 62ο έτος ενώ καταργείται και η χορήγηση σύνταξης στα τέκνα που σπουδάζουν έως το 24ο έτος.
Η σύνταξη μεταβιβάζεται μόνον εφόσον έχει δηλωθεί.
Η σύνταξη θανάτου φθάνει στο 50% στη σύζυγο του θανόντος από 70% που ισχύει σήμερα και δεν ξεπερνά το 50% στα τέκνα.
Όσοι καθίστανται ανάπηροι από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική νόσο και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης θα παίρνουν πίσω τις εισφορές τους άτοκες ως εφάπαξ.
Αναστέλλεται η σύνταξη σε όποιον ουσιαστικά ξαναεργαστεί ως ασφαλιστέο πρόσωπο και γίνεται επανυπολογισμός στην νέα αίτηση με βάση την σύνταξη που έπαιρνε.
Μαύρο παρελθόν μειώσεων.
Η πρόσφατη απόφαση για μείωση 5,2% είναι… απλά μια ακόμη μείωση Οι επικουρικές έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις από το 2011.Η μέση σύνταξη του ΕΤΕΑ 200 ευρώ μειώθηκε κατά 12,13% , η σύνταξη των 400 ευρώ κατά 40,39% και των 600 ευρώ κατά 45,38%
NEWSIT

Υ.Γ    Μόνο με αγωνιστική συστράτευση όλων μας μπορεί να ανατραπεί αυτή η μονόπλευρη πολιτική στήριξης του κεφαλαίου έναντι του κόσμου της εργασίας και των απόμαχων της δουλειάς. Λογικές του ότι δεν μας επηρεάζει το δείνα νομοσχέδιο κ.λ.π δημιουργεί αυτόματα στήριγμα στην ανεμπόδιστη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και βάζει καύσιμα στον οδοστρωτήρα για όλες τις κατηγορίες των εργαζόμενων. Θυμάστε τι μας έλεγαν κάποιοι αλήστου μνήμης …συνδικαλιστές(;) ότι τα μέτρα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημοσίου δεν θα είχαν εφαρμογή σε εμάς.Που πήγαν όλοι αυτοί που με τη ξεδιάντρωπη κυβερνητική προπαγάνδα τους έβαλαν πλάτη στο πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, ασφάλισης…..ζωής.

Συνάδελφοι, γρηγορείτε.! Αντισταθείτε σ΄όσους με τις πολιτικές αυτές μας παίρνουν τη ζωή τη δικιά μας μα περισσότερο των παιδιών και των εγγονιών μας.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ