Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Άκυρες οι περικοπές στους συνταξιούχους δικαστικούς και στους απόστρατους ένστολους.

     Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών τις αναδρομικές- από την 1η Αυγούστου 2012- περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι οι αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των δικαστών που έγιναν στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012 είναι αντίθετες στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και στην συνταγματική διάταξη περί ισότητας.
Επίσης, έκρινε ότι προσκρούει στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι οι περικοπές του επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους με τον επίμαχο νόμο υπερβαίνουν τα όρια που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.
Επίσης, η Ολομέλεια του ΕΣ, με ισχυρή μειοψηφία, αλλάζοντας την έως σήμερα νομολογία της αποφάσισε ότι η παραγραφή των αξιώσεων των συνταξιούχων δικαστικών είναι διετής και όχι πενταετής.
Υπενθυμίζεται, ότι με αποφάσεις του Μισθοδικείου έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των εν ενεργεία δικαστικών, με αποτέλεσμα να πρέπει οι αποδοχές τους να επανέλθουν στο ύψος προ του Ιουλίου του 2012.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε πρόσφατα, σχεδόν ομόφωνα, ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ΄ επιταγή του μνημονιακού νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert , η Ολομέλεια του Ε.Σ έκρινε αντισυνταγματικές και τις περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων , δηλαδή και των απόστρατων .

Με την απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε με ισχυρή πλειοψηφία (22 υπέρ και 7 κατά), ότι είναι αντίθετες στο Σύνταγμα οι περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων.
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση από την Κυβέρνηση αναδρομικών δύο ετών και για την αναπροσαρμογή των αποδοχών και συντάξεων στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ