Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Αθήνα 27 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Οι περισσότεροι, φοιτητές και νέα παιδιά, που «θυσιάστηκαν» στις θανατηφόρες ράγες ενός “σύγχρονου-κατά τα άλλα-σιδηρόδρομου”.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης και της εταιρείας, να αποδοθεί το τραγικό αυτό γεγονός σε ανθρώπινο και μόνο λάθος, εξοργίζει πρώτα απ’ όλους τις οικογένειες που θρήνησαν τους δικούς τους ανθρώπους και κατά δεύτερο λόγο όλους εμάς που μάθαμε για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των συνδικάτων, για ένα πιθανό σοβαρό ατύχημα λόγω  σοβαρών τεχνικών ελλείψεων, που δεν εισακούστηκαν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ., όπως και δεκάδες άλλοι συλλογικοί φορείς που νοιάζονται για την κοινωνία, υπόσχεται να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί και να αποδοθούν  οι ευθύνες σε όλους όσους βάζουν την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλειά μας στον προκρούστη της λογιστικής ζυγαριάς. Η «ατομική ευθύνη», που προτάσσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, επιστρέφεται στους εμπνευστές της ως “αχρεωστήτως καταβληθείσα”!

Δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και εκατοντάδες σωματεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στην προγραμματισμένη για αύριο, πανελλαδική  απεργία.

Η ακρίβεια που βιώνουμε «εξατμίζει» μισθούς και συντάξεις μέσα στο α’ 15θήμεροτου μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης αδυναμία για να καλυφθούν οι βασικές μας ανάγκες διαβίωσης. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματικοί όμιλοι των τροφίμων, της ενέργειας, των μεταφορών και των τραπεζών, στη χώρα μας, αποκομίζουν αμύθητα κέρδη.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα την ακρίβεια, δεν καλύπτουν τις ανάγκες του λαού αφού εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Στην υγεία, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η κυβέρνηση «νομιμοποιεί το φακελάκι» με τα απογευματινά χειρουργεία ενώ η τιμή των φαρμάκων παίρνει την ανηφόρα και μάλιστα με υπουργική βούλα!

Στην παιδεία μεγαλώνει η εμπορευματοποίηση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την επιβολή εισαγωγικών εξετάσεων και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Για τους «φτωχούς» θα υπάρχουν συνεχώς οικονομικά προαπαιτούμενα ενώ για τους «πλούσιους» με τα εξασφαλισμένα «ιδιαίτερα», όλες οι πόρτες θα είναι ανοιχτές.

Κι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ασφυκτιά οικονομικά, δισεκατομμύρια ευρώ, δίνονται σε εξοπλιστικά προγράμματα που, πρωτίστως εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και ελαχίστως την ασφάλεια της πατρίδας μας, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε επικίνδυνες πολεμικές αποστολές εκτός των συνόρων μας,  καθιστώντας τη Ελλάδα  πιθανό στόχο των αντιτιθέμενων χωρών.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος στηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο της αυριανής Πανελλαδικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και συμμετέχει στην κινητοποίηση αφού κι εμείς οι συνταξιούχοι  βιώνουμε αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα με τις κουτσουρεμένες μας συντάξεις και τις ανύπαρκτες, λόγω προσωπικής διαφοράς “αυξήσεις”! 

Καλούμε τα μέλη μας   στην Αθήνα, να παραβρεθούν στα  Προπύλαια, αύριο, στις 10:30΄ το πρωί.

Διεκδικούμε αγωνιστικά για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ένα καλύτερο αύριο!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας

Σεραφείμ Κακλατζής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ