Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 11-12-2015

 Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) συμφώνησε με την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των αποστράτων μαζί με τους συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τόσο για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας να ζούμε με αξιοπρέπεια και σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, όσο και για την ειρηνική συμβίωσή μας με όλους τους λαούς του κόσμου, χωρίς πολέμους που δεν έχουν άλλο σκοπό παρά τη μοιρασιά της πίτας (βλ. οικονομικοί πόροι) σε όφελος μόνο και μόνο της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Καλούμε τα μέλη μας να σταθούν μαχητικά και αγωνιστικά κατά των συμφερόντων εκείνων που μας θέλουν “παρίες” και “ζητιάνους”. Όχι στο περαιτέρω ευτελισμό μας!!!

Ακολουθεί ανακοίνωση – κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αποστράτων που από κοινού συνδιαμορφώθηκε:

Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνταξιούχων

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ,

καλεί με την σειρά της

τους συναδέλφους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) να δώσουν το «παρών» τους στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται όπως παρακάτω:

Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη στις 11.00 σε παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο.
Την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη στις 11.00, στο ΙΚΑ Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στις 11.00, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην Αθήνα.

Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ,

Η αιτία των προβλημάτων μας είναι η ίδια με αυτή που υποβάθμισε δραματικά τη ζωή όλων των συνταξιούχων και του λαού συνολικά. Είναι η πολιτική που φέρνει τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, τη γενικευμένη φοροληστεία, τη νέα σφαγή στο ασφαλιστικό, τα χαράτσια. Είναι η πολιτική που ευτελίζει τις κοινωνικές παροχές, τις δαπάνες για τη παιδεία, την υγεία. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, είναι η πολιτική της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., του συστήματος που ζούμε.

Είναι η ίδια αυτή πολιτική, που κάνει πιο σφιχτό το θανατερό δέσιμο της χώρας με τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τα γεγονότα τρέχουν φέρνοντας όλο και κοντύτερα τον πόλεμο! Η συγκέντρωση δυνάμεων στα μέτωπα της Συρίας μετά τα πρόσφατα γεγονότα συντείνουν σ’ αυτή την προοπτική! Η χώρα δέσμια των επιλογών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων με την ενεργή συμμετοχή της στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε είναι άμεσα μπλεγμένη στο κατώφλι ενός ιμπεριαλιστικού πόλεμου. Ενός πολέμου που γίνεται για την εξασφάλιση της κυριαρχίας πάνω στις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς των υδρογονανθράκων και σκορπάει θάνατο και καταστροφή στέλνοντας τους λαούς στην προσφυγιά!

Η εμπλοκή σ’ αυτού του είδους τους πολέμους που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι χωρίς κανένα όφελος για τον λαό και την χώρα.

Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ,

Ελάτε στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων για να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια ζωή χωρίς φτώχεια και πολέμους. Απαιτούμε:

Πλήρη αποκατάσταση όλων των οικονομικών απωλειών για εμάς και τα παιδιά μας στα επίπεδα του 2009.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση για να εξαπολύσουν οι ιμπεριαλιστές νέες επιθέσεις στο Συριακό λαό και τους λαούς της περιοχής μας.

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ.

Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

10/12/2015

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων

για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και

Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ,

Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής,

Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής

Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/kalesma-se-sygkentrosi-diamartyrias-syntaxioychon/

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ