Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Ημερίδα για τη βαρηκοΐα

26-04-2018, Ω/13:15΄
Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 12:00΄ στα γραφεία της Ένωσής μας ημερίδα των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος για τη βαρηκοΐα από ειδικούς της εταιρείας “akoustica medica” .

Έγινε παρουσίαση – εισαγωγή του προβλήματος της βαρηκοΐας, οι συνέπειες που ακολουθούν το πρόβλημα και οι τρόποι αντιμετώπισής του, από το ωτορινολαρυγγολόγο κ.Ιωάννη Φουντωτό και παρουσίαση- προσέγγιση  των μύθων και των αληθειών για τη βαρηκοΐα από τον κ. Δημήτρη Δαούτη, υπεύθυνου ειδικών ακοής.


Στην πρώτη ενότητα ο κ. Ι.Φουντωτός αναφέρθηκε στην έννοια και τον ορισμό της βαρηκοΐας, στους τύπους της και στις επιπτώσεις που εντοπίζονται στο άγχος, στα νεύρα, στην απομόνωση, στην κατάθλιψη στην ατροφία του ακουστικού κέντρου και τέλος στην άνοια. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση με τη χρήση ακουστικών που τεχνολογικά έχουν κάνει αλματώδη εξέλιξη, είναι δυσδιάκριτα λόγω του μικρού μεγέθους και αντιμετωπίζουν με επιτυχία κάθε είδους βαρηκοΐα.

Στη δεύτερη ενότητα ο κ. Δ. Δαούτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ακουστικής ευεξίας που ακολουθείται από το ίδρυμα William Demant εδώ και χρόνια και ξεκίνησε πρόσφατα να εφαρμόζεται από την  “akoustica medica” , ως μέλος του ιδρύματος. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι μύθοι και οι αλήθειες για τη βαρηκοΐα. Ως μύθοι  επισημάνθηκαν το μέγεθος των ακουστικών, το σύριγμα, οι θόρυβοι, η μη καθαρή ακοή και η κάλυψη με ένα ακουστικό. Ως αλήθειες ότι πλέον τα ακουστικά σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σχεδόν αθέατα, η τεχνολογία δεν επιτρέπει στα ακουστικά να σφυρίζουν,  τα σύγχρονα ακουστικά αναγνωρίζουν τους εξωτερικούς θορύβους, ώστε να τους ακούμε χωρίς να γίνονται παράλληλα ενοχλητικοί, ότι σήμερα πετυχαίνεται πεντακάθαρη ομιλία σε πολυσύνθετα και δύσκολα ακουστικά περιβάλλοντα και τέλος ότι οι παγκόσμιες έρευνες στον κλάδο της υγείας έχουν αποδείξει ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι η χρήση και των δύο ακουστικών.


Έγιναν ερωτήσεις από τα παρευρεθέντα μέλη μας που απαντήθηκαν και εξατομικευμένες συναντήσεις με το γιατρό και τον υπεύθυνο της εταιρείας “akoustica medica” .

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ