Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ. ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΒΒΑ

17-05-2023, Ω/09:40′

Το Σαββατοκύριακο, 13 & 14 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πάλης πραγματοποίησε στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης, ανδρών και γυναικών. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του αείμνηστου Υπαρχηγού ΠΣ και μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Σάββα, ο οποίος, επί σειρά ετών, ήταν πρωταθλητής Ελλάδας και Ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο εκλιπών υπήρξε ο ιδρυτής του Τμήματος Αθλητισμού ΑΠΣ και πρώτος Τμηματάρχης του. Από πολύ νέος ασχολήθηκε με το άθλημα της πάλης αρχικά σαν αθλητής και μετέπειτα ως προπονητής. Ξεκίνησε την αθλητική του δράση το 1952, στην Πολωνία όπου μεγάλωσε και το 1956 συμμετείχε στην εθνική ομάδα της χώρας αυτής.

Πρωτοαγωνίστηκε με τα ελληνικά χρώματα, το 1961, στους Βαλκανικούς Αγώνες, στα Σκόπια και το 1964, σε ηλικία 25 ετών, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο ενώ το 1968, διακρίθηκε στους αντίστοιχους του Μεξικού.

Ήταν, για πολλά χρόνια, πρωταθλητής Ελλάδας.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα εντάχθηκε το 1963. Σαν προπονητής, έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου (1972), του Μόντρεαλ (1976), της Μόσχας (1980) και του Λος Άντζελες (1984).

Το 1991 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Π.Σ.

Την άνοιξη του 2019, Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος τον τίμησε σε ειδική εκδήλωσε που πραγματοποίησε η Στέγη Πυροσβεστικού Πολιτισμού της Ένωσης, για τους πυροσβέστες – αθλητές.

O αείμνηστος συνάδελφος, έφυγε από κοντά μας, πέρυσι στις 7 Αυγούστου.

Η Λέσχη Παλαιμάχων Αθλητών Πυροσβεστικού Σώματος (ΛΕ.Π.Α.Π.Σ.) η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Π.Ε.Α.Π.Σ. και έχει στους κόλπους της το σύνολο των βετεράνων αθλητών-πρώην πυροσβεστών, τιμώντας τη μνήμη του εκλεκτού της μέλους, έστειλε στα Τρίκαλα, πολυμελή αντιπροσωπεία συναδέλφων – πρώην αθλητών πάλης – για να τιμήσουν τη μνήμη του Δημήτρη Σάββα.

Παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Δρίτσας, τα μέλη του συλλόγου μας, Βασίλης Δάσκαλος, Παύλος Κοσσόβας, Δημήτρης Κοσσόβας και Γιώργος Κατσούλας καθώς και οι συνάδελφοι Γιώργος Παυλόπουλος, Αποστόλης Μεσιακάρης, Αριστείδης Γελαδάρης και Στέλιος Αβράμης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων τιμήθηκε, από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, ο Αποστόλης Μεσιακάρης, για την ίδρυση σωματείου πάλης στα Τρίκαλα. Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΠΣ, στον χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στην προσφορά των αποστράτων αθλητών πάλης του Πυροσβεστικού Σώματος, στο άθλημα και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό, ακολούθως απένειμε, εκ μέρους της Ένωσης, ειδικό αναμνηστικό δίπλωμα στον γιό του αείμνηστου Δημήτρη, Ιωάννη Σάββα.

Τους συναδέλφους της ΠΕΑΠΣ, που παραβρέθηκαν στους αγώνες από την Αθήνα, υποδέχθηκαν, φιλοξένησαν στο σπιτικό τους και συνόδεψαν σε όλες τους τις μετακινήσεις στην πόλη των Τρικάλων, ο συνάδελφος Αριστείδης Γελαδάρης και η κόρη του, Ειρήνη, τους οποίους ο σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά.

Την φωτο-κάλυψη της εκδήλωσης επιμελήθηκε, το μέλος της Ένωσής μας, Θεοδόσης Σιαφάκας. 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ