Μέρες τώρα Ενώσεις και Ομοσπονδίες των Σ.Α και των Ε.Δ, και κυρίως μετά τις απροκάλυπτες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, αντιλήφθηκαν επιτέλους ότι ο αγώνας για τη μη κατάθεση και εφαρμογή του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση από την κυβέρνηση, είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους και ότι οι όποιες ρυθμίσεις περάσουν στον ιδιωτικό τομέα θα αποτελέσουν το πρόκριμα στη μετέπειτα ανάλογη εφαρμογή τους και στο δημόσιο τομέα και ακόμα παραπέρα στο στενό κρατικό δημόσιο φορέα, όλων εμάς στα Σ.Α και στις Ε.Δ., μιας και επιδιώκεται να επιβληθεί συνολικά και για όλους ταφόπλακα σε χρόνιες κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αιματηρούς αγώνες από τους εργαζομένους και συνταξιούχους της χώρας μας.
Έτσι, λοιπόν, εξήγγειλαν κοινή κάθοδο με τους αγρότες που κατέβασαν τα τρακτέρ στους δρόμους, με τους επαγγελματοβιοτέχνες, με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ χαιρετίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και για μια ακόμη φορά τονίζει την αναγκαιότητα του κοινού αγώνα εργαζόμενων και συνταξιούχων για την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής στα επερχόμενα νομοσχέδια που θα κατεβάσει στη Βουλή προς ψήφιση.
Επιτέλους, γίνεται κατανοητό, αυτό που διατυμπάνισε δημόσια η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ότι πρέπει να συνταχθούμε με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να αποκρούσουμε την κυβερνητική πολιτική εξόντωσής μας και πρόβαλε τη διαφορά της ως προς τη στενή αντίληψη των συντεχνιακών και στενών αντιλήψεων Ενώσεων και Ομοσπονδιών εργαζομένων στις Ε.Δ και τα Σ.Α, θεσμικών και μη, ότι θα πρέπει να διεκδικούμε χωριστά με τους αγώνες μας την επιστροφή των μειώσεων αποδοχών και συντάξεων καθόσον με μας νοείται μια άλλη διαφορετική από τους λοιπούς εργαζόμενους και συνταξιούχους κυβερνητική πολιτική αφού εμείς [στρατιωτικοί και σώματα ασφάλειας] είμαστε μια άλλη κατηγορία εργαζομένων, θεματοφύλακες του Κράτους και ο στενός πυρήνας της κρατικής υπόστασης.
Ατσαλωμένοι με την πεποίθηση του δίκαιου του αγώνα μας, θα πρέπει να ενωθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους για την απόσυρση του νομοσχεδίου που απεργάζεται η κυβέρνηση και που θα αποτελέσει και την ταφόπλακα των όσων μέχρι σήμερα έχουν απομείνει από τους αιματοβαμμένους αγώνες των προγόνων μας.
Κοινοί αγώνες εργαζομένων και στην Απόφαση των Ομοσπονδιών Σ.Α και Ε.Δ