Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Επίσκεψη στο ΤΕΑΠΑΣΑ

 Στις 31 Μάρτη, η Π.Ε.Α.Π.Σ. μαζί με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αποστράτων συναντήθηκε με τη νέα πρόεδρο του Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχο Παναγιώτα Χαρώνη και τον διευθυντή Ασφάλισης – Παροχών Π.Σ. Πύραρχο Βαγγέλη Τσαλοκώστα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους μετόχους και μεριδιούχους, τη λειτουργία και το μέλλον του ταμείου καθώς και τη σημερινή οικονομική του κατάσταση.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντηση επικεντρώνονται ως εξής:

–  Από τον Σεπτέμβρη του 2015 το ταμείο έχει υπαχθεί στο ΕΤΕΑ, με κυβερνητική απόφαση. Προσωρινά εξαιρείται της ένταξης το Ταμείο Πρόνοιας. Βέβαια, όπως συμφώνησε και η κ. Χαρώνη, δημοσιεύματα της ίδιας ημέρας ανέφεραν πως και η πρόνοια θα ενταχθεί στο ΕΤΕΑ με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό!

–   Η ιδέα περί ίδρυσης επαγγελματικού ταμείου δεν προχώρησε γιατί, μεταξύ άλλων, δεν θέλησε να ενταχθεί σε αυτό ο στρατός.

–  Από το PSI (κούρεμα των αποθεματικών) το ΤΕΑΠΑΣΑ (και κατ´ επέκταση οι μερισματούχοι), έχασε 350 εκατομμύρια ευρώ και το ταμείο έκανε αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας, για το θέμα αυτό. Παρά τις μεγάλες απώλειες, το ταμείο πρόνοιας είναι υγιές (κατά δήλωση του κ. Τσαλοκώστα) και ο συντελεστής βιωσιμότητας έχει εγκριθεί από το υπουργείο εργασίας. Η μελέτη βιωσιμότητας προβλέπει πως για τα επόμενα πενήντα (50) χρόνια δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, της αυτοτέλειας του ταμείου που, δυστυχώς, δεν είναι η κυβερνητική βούληση!

    Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας γνωστοποίησαν στους διοικούντες του ταμείου πως οι φορείς τους οποίους εκπροσωπούν δεν πρόκειται να δεχθούν την επικρατούσα κατάσταση, που είναι απόρροια της αδιέξοδης πολιτικής που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις πλάτες του λαού μας, με τη συναίνεση των ελληνικών κυβερνήσεων .

Οι συνταξιούχοι των ένστολων σωμάτων θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη διασφάλιση των συνταξιοδοτικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων μαζί με τον υπόλοιπο λαό που βιώνει τα ίδια προβλήματα.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ