Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

27-03-2016, Ω/10:00

  Συναντήθηκε χθες το απόγευμα το Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσής μας συγχάρηκαν τον κ. Αρχηγό για την ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα του Σώματος και του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του.Συζητήθηκαν σε καλό και εγκάρδιο κλίμα τρέχοντα θέματα του Πυροσβεστικού Σώματος, οργανικές θέσεις και ανάγκη πρόσληψης προσωπικού ενόψει της προσεχούς δασοπυροσβεστικής περιόδου και όχι μόνον, μισθολογικά θέματα, προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα επικουρικά μας ταμεία στο πλαίσιο της ένταξής τους στο Ε.Τ.Ε.Α. σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση.

  Ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ζήτησε να πληροφορηθεί αν υφίσταται ενημέρωση για οικονομικά θέματα αποστράτων (εξέλιξη της πορείας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α προς την ενοποίηση με το Ε.Τ.Ε.Α., χρόνος καταβολής των ΕΦΑΠΑΞ, επανακρίσεις αποστράτων με αποφάσεις δικαστηρίων κ.α.).

Επίσης, ζήτησε τη συνεργασία ΤΕΑΠΑΣΑ – ΠΕΑΠΣ (διασταύρωση στοιχείων μελών της ΠΕΑΠΣ, εκκαθάριση αρχείου λόγω θανάτων κλπ. για το θέμα της παρακράτησης των ετήσιων συνδρομών των μελών μας που επιθυμούν από τα επικουρικά ταμεία, τη διερεύνηση δυνατότητας αυτοδίκαιης εγγραφής στην Ένωση Αποστράτων όσων αποστρατεύονται από το Π.Σ., όπως γίνεται στις Ε.Δ., τη διερεύνηση – διευκρίνηση των προϋποθέσεων νοσηλείας στο 251 Γ.Ν.Α για τους αποστράτους και τα μέλη των οικογενειών τους, τη δυνατότητα μόνιμης αρθρογραφίας της Ένωσής μας στην Πυροσβεστική Επιθεώρηση, την έγκαιρη ενημέρωσή μας από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων των θανάτων συναδέλφων εν ενεργεία και αποστράτων, τη διάθεση από το Α.Π.Σ. μέσων και χώρων για δραστηριότητες της Ένωσής μας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν, επίσης, θέματα ανάδειξης του μουσείου του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συγκέντρωση και δωρεά συλλογής αντικειμένων και εκθεμάτων από την Ένωση και προσωπικά από τον Πρόεδρό μας, ανάθεση έργου αγιογραφίας σε αγιογράφο και δωρεά στο εκκλησάκι της ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα από το μέλος του Δ.Σ της Ένωσής μας Αναστασίας Σφυρή.

Ο κ. Αρχηγός μας υποσχέθηκε να μελετήσει τα αιτήματά μας και να ενεργήσει για την επίλυσή τους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ προβληματων για επίλυση της ΠΕΑΠΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ Π.Σ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ