Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

H Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση, την 9η Μάη, ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των λαών . πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και στο χώρο εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών των Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Οι παρευρεθέντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Κώστα Γαβριλάκη, γραμματέα του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και δημοτικό Σύμβουλο της Καισαριανής στο Μουσείο και στη συνέχεια να καταθέσουν λουλούδια στον τόπο της θυσίας των ηρώων του αντιφασιστικού αγώνα.

Στην ομιλία του  στον τόπο θυσίας των 200 ηρώων του αντιφασιστικού αγώνα  στο Σκοπευτήριο ο Αλέξανδρος Κορωνάκος, απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ εκ μέρους της Πρωτοβουλίας  επεσήμανε: «Είμαστε περήφανοι ως απόγονοι μιας γενιάς που έδωσε τα πάντα για την ελευθερία, που έχυσε το αίμα της στα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας, στις πόλεις και τα χωριά, στους τόπους εκτελέσεων, στα θυσιαστήρια της λευτεριάς, από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, μέχρι το Κούρνοβο, από την Μακεδονία και την Ήπειρο, μέχρι την Κρήτη»…

«Δεν ξεχνάμε όσους συμβιβάστηκαν με τον κατακτητή και τους προδότες συνεργούς του, που έχουν καταχωρηθεί στον Καιάδα της ιστορίας. Καταγγέλλουμε όσους προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, μετονομάζοντας την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε “ημέρα της Ευρώπης”, για να ξεχάσουν οι λαοί και οι νεότερες γενιές την αντιφασιστική νίκη. Όμως ότι γράφεται με αίμα, δεν σβήνεται με βρώμικο μελάνι», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Από την Πανελλήνια ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε λίγα λουλούδια στον τόπο μαρτυρίου  ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Θύμιος Τσούνας. Η σεμνή τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή!


 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ