Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Την 9η Μαΐου γιορτάζουμε την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

7-5-2017  Ω/21:35

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση.

(http://protovoyliaapostraton.webnode.com  –   protovoyliaapostraton@gmail.com)

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 Συνάδελφοι, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Την 9η Μαΐου γιορτάζουμε την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Τιμάμε τη μέρα που το τέρας του φασισμού και του ναζισμού ηττήθηκε με την άνευ όρων παράδοση της χιτλερικής Γερμανίας.

Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, αντιμετωπίζοντας τον ιμπεριαλιστικό άξονα Γερμανίας-Ιταλίας-Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα των Λαών που με το όπλο στο χέρι αντιστάθηκαν στη φασιστική λαίλαπα και συνέβαλαν αποφασιστικά στη νίκη. Τιμάμε τον Κόκκινο Στρατό και το Σοβιετικό Λαό που σήκωσαν το βάρος σημαντικού μέρους του μετώπου με τα ναζιστικά στρατεύματα και που τελικά με τεράστιες θυσίες συνέτριψαν το φίδι του ναζισμού μέσα στη φωλιά του.

Ιδιαίτερα τιμάμε τον ηρωικό αγώνα της Εθνικής μας Αντίστασης, στην οποία εντάχθηκε μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού. Είμαστε περήφανοι ως απόγονοι μιας γενιάς που έδωσε τα πάντα για την ελευθερία, που έχυσε το αίμα του στα βουνά και στα λαγκάδια της χώρας, στις πόλεις και τα χωριά, στους τόπους εκτελέσεων – θυσιαστήρια της λευτεριάς- από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μέχρι το Κούρνοβο, από τη Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη. Δεν ξεχνάμε όσους συμβιβάστηκαν με τον κατακτητή και τους προδότες συνεργάτες του, που έχουν καταχωρηθεί στον καιάδα της ιστορίας του τόπου.

Καταγγέλλουμε όσους προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία μετονομάζοντας την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης σε «Ημέρα της Ευρώπης»  για να ξεχάσουν οι Λαοί, οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και τα διδάγματά της.  Όμως ότι γράφτηκε με το αίμα των Λαών δεν σβήνεται με βρώμικο μελάνι.

Σήμερα,  που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, με στόχο τις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς υδρογονανθράκων,

Σήμερα, που ο φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι, σε πολλές χώρες και στην πατρίδα μας, μέσα από το ναζιστικό μόρφωμα της εγκληματικής οργάνωσης ‘’ Χρυσή Αυγή’’,

ως απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θεωρούμε πρωταρχικό μας καθήκον να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη λευτεριά και την πραγματική ειρήνη.

Σας καλούμε λοιπόν, την Τρίτη, 9 Μαΐου 2017 και ώρα 11.30 να επισκεφτούμε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στη συνέχεια να καταθέσουμε λίγα λουλούδια στον τόπο θυσίας των ηρώων του αντιφασιστικού αγώνα.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.

Γνωρίζουμε πως ο ναζισμός-φασισμός είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος και ότι ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη των γερμανικών και άλλων μονοπωλίων.

Γνωρίζουμε ότι οι πολυεθνικές των μονοπωλίων,  οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., οι  ιμπεριαλιστές της εποχής μας, στηρίζουν, σήμερα, ναζιστικά  καθεστώτα και νοσταλγούς  του φασισμού.

Γνωρίζουμε ότι ο ίδιος ο Λαός μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει και να ξεριζώσει το φασισμό, να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση.

Γνωρίζουμε ότι μόνο η δύναμη του Λαού μπορεί να δώσει και σήμερα τη λύση για να απαλλαγούμε από τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τα μέτρα διαρκούς λιτότητας που καταδυναστεύουν τη ζωή μας, να προστατέψει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

 

ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Αθήνα, 6 Μαΐου 2017             
 
                                                    Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/tin-9i-maioy-giortazoyme-tin-epeteio-tis-megalis-antifasistikis-nikis-ton-laon/

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ