Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΛΕΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με το οποίο καταγγέλλει την κυβέρνηση, για την προώθηση νέων πρόσθετων αρμοδιοτήτων στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει ότι λόγω έλλειψης προσωπικού, οι πυροσβέστες θα οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, θα μεταφέρουν τους ασθενείς και θα παρέχουν και τις πρώτες βοήθειες. Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης, θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των παροχών και των Κέντρων Υγείας, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος αφού θα αποδυναμωθούν περισσότερο οι επιχειρησιακές του δυνατότητες  

Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τις απόψεις που εκφράζει η Ε.Α.Κ.Π.και εμείς οι παλιότεροι να θυμηθούμε τους αγώνες που δώσαμε για να υφίστανται δικά μας ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα που θα ακολουθούν τα μεγάλα συμβάντα στις πυροσβεστικές εξόδους για την προστασία των πυροσβεστών που εμπλέκονται στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις.Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου οι διαβεβαιώσεις του τότε αρχηγού του Π.Σ. κ. Αρκουδέα.(1991)

Αυτό σε παραλληλισμό με την απαίτηση, φαντάζομαι, της συγκυβέρνησης για τη δωρεά των εννέα ασθενοφόρων του Πυροσβεστικού Σώματος στο ΕΚΑΒ, αλήθεια ποιo νοσηρό υπηρεσιακό μυαλό έδωσε τη συγκατάθεσή του αντί να παραιτηθεί σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στο προσωπικό που διοικεί και ποια ήταν η αντίδραση της Υγιειονομικής υπηρεσίας που ανέκαθεν μιλούσε για ανάγκη σύγχρονων ασθενοφόρων εξοπλισμένων με μέσα και εξειδικευμένους πυροσβέστες δiασώστες;

Και όλα αυτά με  τελετή (!!!) που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα, παρουσία των υπουργών της  “για δεύτερη φορά αριστερής κυβέρνησης!!!” Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Και δεν ντράπηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκας να πει ότι τα εννέα ασθενοφόρα που είναι πλήρεις κινητές ιατρικές μονάδες, δεν χρησιμοποιούνταν από την Πυροσβεστική, κάτι που φαίνεται και από τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει (1.000 έως 4.000), γι’ αυτό και αποφασίστηκε να δοθούν στο ΕΚΑΒ, όπου θα χρησιμοποιηθούν όπως πρέπει για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Αυτός είναι ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου – έστω και για ένα χρόνο [από το 2009 που δωρήθηκαν τα ασθενοφόρα στο Πυροσβεστικό Σώμα] και η προσφορά του αρμόδιου αριστερού (!!!) υπουργού – αφού οι άλλοι που πέρασαν είχαν ενστερνισθεί τη συντηρητική πολιτική των κομμάτων που υπηρετούσαν προς το Πυροσβεστικό Σώμα αντί της στελέχωσης των ασθενοφόρων με εξειδικευμένο προσωπικό και τη θέση τους σε λειτουργική υποστήριξη των επιχειρησιακών αναγκών του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος;

Ακούστε, ακούστε ασχολίαστα τι είπαν οι υπόλοιποι αριστεροί κυβερνητικοί υπουργοί που παραβρέθηκαν στην παράδοση των ασθενοφόρων στο Ε.Κ.Α.Β. και βγάλτε μόνοι σας τα ανάλογα συμπεράσματα:

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η σημερινή προσφορά είναι το αποτέλεσμα επαφών για συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου και εγκαινιάζει ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των υλικών του δημοσίου για την στήριξη του κοινωνικού κράτους, χωρίς πλέον στεγανά όπως μέχρι τώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε: «Νομίζω σε δύσκολους καιρούς όπου η οικονομική κρίση περιορίζει και επιδρά αρνητικά στα δίκτυα που πρέπει να απλώνει η κοινωνική πολιτική και η προσπάθεια στήριξης του κοινωνικού κράτους, πρέπει να εξαντλούμε όλους εκείνους του τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει η οικονομία με βάση τη σημερινή της κατάσταση. Άρα πρέπει να αναζητούμε κάθε φορά εργασίες,αλληλοσυμπληρώσεις που εξασφαλίζουν  καλύτερα ποιοτικά  χαρακτηριστικά στην προσπάθεια στήριξης του πολίτη σε δύσκολες στιγμές της ζωής του».

Ο κ. Πολάκης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τις ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα, αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκινά για «οικονομία κλίμακας» μέσα από συνεργασία μεταξύ φορέων του δημοσίου, το επόμενο βήμα είναι ο εφοδιασμός των ασθενοφόρων από τα βενζινάδικα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.(!!!)
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη να θεσμοθετηθεί ακόμα και ο «δανεισμός» εκπαιδευμένου προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία, σε ειδικές περιπτώσεις, κάτι που γίνεται ήδη (πυροσβέστες έχουν οδηγήσει ασθενοφόρα όπου δεν υπήρχε προσωπικό), ώστε να καλύπτονται οι ελλείψεις σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Αλήθεια οι συμβουλάτορες του Υπουργού σε επίπεδο συνδικαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε;

                  Σάββας Θεοδωρής

Αρχιπύραρχος ε.α., μέλος του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
tropologia_yp_ugeias

d.t._anathesi_armodiotiton

 
 
 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ