Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

16-02-2016,Ω/20:00΄

Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) και επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Θ. Καρατζιά.

Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. αποστρατεύθηκαν από τις τάξεις του Π.Σ. οι ευρισκόμενοι σε προσωποπαγείς θέσεις Αντιστράτηγοι, Υπαρχηγοί, Χαράλαμπος Αφάλης και Διαμαντής Κανελλόπουλος.

Βιογραφικό νέου Αρχηγού

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιάς γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1964, στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Βασιλ. Αποστολοπούλου και πατέρας δύο παιδιών που φοιτούν στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1992 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Αποφοίτησε το έτος 2004 από τη σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Γνώστης της Ιταλικής γλώσσας και απόφοιτος της σχολής NCR προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Υπηρέτησε στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Αττικής και στην 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Το 2000 τοποθετήθηκε Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων του Νομού Λακωνίας, το 2006 Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης του Νομού Αρκαδίας και το 2009 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης.

Επιπλέον υπηρέτησε ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας με το βαθμό του Πυράρχου το έτος 2011 και Νομού Αρκαδίας το έτος 2012.

Το 2013 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων.

Το 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Συντονιστή Επιχειρήσεων των τριών Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων: Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων.

Το 2015 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης. Στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1998, ως αξιωματικός της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου. Ενδεικτικά το 2007 ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης στις μεγάλες πυρκαγιές της Πελοποννήσου. Το 2014 επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στους σεισμούς της Κεφαλονιάς. Ως Υποστράτηγος και Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα επικεφαλής στη μεγάλη πυρκαγιά της Αρχαίας Μεσσήνης του Νομού Μεσσηνίας, τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Το 2015 ως Υπαρχηγός Επιχειρήσεων, επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της Νεάπολης Λακωνίας, Μυτιλήνης Νομού Λέσβου και Ορχομενού Βοιωτίας.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ