Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ

06-02-2023, Ω/22:40′

 

Τούρκος εγώ κι’ εσύ Ρωμιός… «..και εγώ λαός κι εσύ λαός, εσύ Χριστό και εγωώΑλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ». Διαχρονικοί οι στίχοι του Πυθαγόρα στο γνωστό τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα, μας θυμίζουν πάντα την κοινή μοίρα που ενώνει τους λαούς. Εκείνη τη μοίρα, που δεν λογαριάζει σύνορα, φυλετικές καταγωγές, θρησκείες και χρώμα του δέρματος.

Είτε πρόκειται για πολέμους, είτε για σεισμούς, πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές, σε αυτόν τον κόσμο της ανισότητας και της βαρβαρότητας τα θύματα ήταν και είναι πάντα οι λαοί. Αυτοί χτυπήθηκαν και σήμερα από τον φονικό σεισμό που έπληξε τη νοτιονανατολική Τουρκία καιτην Συρία. Κάτω από σωρούς συντρίμμια, στις εργατογειτονιές του Γκαζιάντεπ, του Ντιγιάρμπακιρ, της Μαλάτειας και άλλων πόλεων, θάφτηκαν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι.

Η σημερινή ανείπωτη τραγωδία μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως άλλη μια υπενθύμιση για το αυτονόητο: Ότι οι λαοί όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα τους ενώνουν κοινά βάσανα και προκλήσεις.

Εμείς οι πυροσβέστες των δύο γειτονικών χωρών, έχουμε δείξει διαχρονικά την αλληλεγγύη μας στους “αντίπαλους” λαούς και συνεχίζουμε να το πράτουμε και σήμερα, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να καλλιεργήσουν το μίσος και την πολεμική ατμόσφαιρα!

Καλό κουράγιο στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας και καλή δύναμη στα συνεργεία διάσωσης. ‘Ήδη αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με C-130 η αποστολή βοήθειας της Ελλάδας για την Τουρκία. Η αποστολή αποτελείται από ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Επίσης, την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.’

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ