Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

11/11/2019,Ω/09:00′

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Ματθαιόπουλου και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε, στις 9 Νοεμβρίου 2019, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) στο Χαλάνδρι Αττικής, τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών συναδέλφων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, πριν από 77 χρόνια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα επί της οδού Θεοτοκοπούλου, στη Θεσσαλονίκη.

Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Νεόφυτου Δοντά. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Αρχηγό του Π.Σ., τους συγγενείς των πεσόντων καθώς και από εκπρόσωπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, των συμβασιούχων πυροσβεστών, των εθελοντών πυροσβεστών, του συλλόγου πολιτικού προσωπικού του Π.Σ. και των ενώσεων αποστράτων Π.Σ.

Για την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Γιαννάκος.

Αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι, πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου έτους 2019.

Σκοπός του φετινού απολογισμού ήταν η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων και των στατιστικών στοιχείων που προέκυψαν κατά την αντιπυρική περίοδο έτους 2019 ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την καλύτερη προετοιμασία, όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Την παρουσίαση του απολογισμού παρακολούθησαν επίσης, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ., εκπρόσωποwι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, των συμβασιούχων και των εθελοντών πυροσβεστών καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων φορέων Πολιτικής Προστασίας.

www.fireservice.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ