Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

11-11-2019, Ω/09:50′

Την Κυριακή του Νοεμβρίου που αναγιγνώσκεται, στην εκκλησία μας, το Η’ κατά Λουκά Ευγγέλιο, έχει καθιερωθεί να εορτάζεται και η “ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΟΥ Π.Σ.”, μετά από σχετική εισήγηση (προ ετών) της Π.Ε.Α.Π.Σ. και τη θετική ανταπόκριση από το Α.Π.Σ.

Μέχρι πέρυσι, την εκδήλωση αυτή τη διοργάνωνε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, για να τιμήσει τους πυροσβεστικούς του υπαλλήλους που αφυπηρέτησαν.

Τη χρονιά μου διανύουμε και παρά την έγκαιρη γραπτή πρόταση της Ένωσής μας, να χρηματοδοτήσει τη φετινή διοργάνωση, ώστε η Υπηρεσία μας να μην επιβαρυνθεί οικονομικά, δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της πάγιας αυτής εκδήλωσης από το Αρχηγείο.

Προ του κινδύνου, λοιπόν, να “ξεχαστούν” για εφέτος οι απόστρατοι του Σώματος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ. αποφάσισε όπως η Ένωσή μας προχωρήσει στη διοργάνωση της “Ημέρας Τιμής των Αποστράτων”, από μόνη της, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν, πριν την ανάληψη της “υποχρέωσης” από το Α.Π.Σ.

Βέβαια, αντίστοιχοι εορτασμοί στα άλλα Σώματα, έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα και τυγχάνουν μεγάλης προβολής, από τα Επιτελεία τους.

Αρνητική, δυστυχώς, συγκυρία ήταν πως η φετινή ημερομηνία συνέπεσε με αυτή της διεξαγωγής του “Μαραθωνίου”, κάτι που προβλημάτισε το Δ.Σ. της Ένωσης. Τελικά επικράτησε η λογική της τήρησης του “εθίμου” έστω κι αν υπήρχε κίνδυνος για περιορισμένη συμμετοχή προσκεκλημένων και συναδέλφων.

Την Κυριακή λοιπόν, 10 Νοέμβρη, η Π.Ε.Α.Π.Σ. οργάνωσε αρτοκλασία στον Ιερό ναό Αγ. Νικολάου Ρηγίλλης όπου παραβρέθηκαν συνάδελφοι (απόστρατοι και εν ενεργεία) επ. Αρχηγοί και Υπαρχηγοί καθώς και φίλοι της Ένωσής μας. Μετά το πέρας της θρησκευτικής διαδικασίας, ακολούθησε η παράθεση μικρής δεξίωσης, στο κέντρο ψυχαγωγίας του Α’ Π.Σ. Αθηνών παρουσία του Διοικητή του σταθμού. Από την πλευρά του Αρχηγείου παραβρέθηκε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Σοφία Ζαραβέλλα.

Όπως είναι γνωστό, η προσφορά των αποστράτων και συνταξιούχων του Σώματός μας είναι διαχρονική, απλόχερη και πάντα συνεπής!

Υπηρέτησαν τον πολίτη και την πατρίδα με σθένος και αφοσίωση, από διάφορες θέσεις ευθύνης και πιστεύουμε πως η νέα γενιά των πυροσβεστικών υπαλλήλων βρήκε την απαιτούμενη παρακαταθήκη για να οδηγήσει το Σώμα σε ακόμα ψηλότερα επίπεδα αποδοχής από την ελληνική κοινωνία.

Οι νεώτεροι συνάδελφοι που μας διαδέχθηκαν στο καθήκον, θα πρέπει να γνωρίζουν πως πρόθεσή μας είναι όχι απλά να μην αποκοπούμε από την πυροσβεστική οικογένεια, αλλά μέσα από την ιστορική μας Ένωση, που από το 1961 βρίσκεται δίπλα στους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος, να προβάλουμε το έργο των εν ενεργεία διατελούντων και να περιφρουρούμε, με κάθε θυσία, την κοινωνική αποδοχή της Υπηρεσίας που επί σειρά ετών μας φρόντισε στους κόλπους της.

Εμείς οι απόστρατοι, δεν θα πρέπει να θεωρούμαστε απόμαχοι της κοινωνίας, αλλά ζωντανά κύτταρά της, αφού εξακολουθούμε να προσφέρουμε και να συμμετέχουμε ενεργά σε κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις μέσα από τη ‘ΣΤΕΓΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Η αγωνιστική μας δε παρουσία, μαζί με τις υπόλοιπες συνταξιοδοτικές οργανώσεις, ενστόλων και μη, στους κοινούς αγώνες για τη διεκδίκηση από την πολιτεία, της αποκατάστασης των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών αδικιών των τελευταίων ετών, είναι διαρκής και θα συνεχιστεί για όσο διάστημα, οι κυβερνώντες, θα εξακολουθούν μα μη δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό στους “μαχητές της φωτιάς” με τα δεκάδες θύματα στον βωμό του καθήκοντος!

Οι διεκδικήσεις μας δεν περιορίζονται όμως μόνο στα οικονομικά προβλήματα των μελών μας, που έτσι κι αλλιώς είναι διογκωμένα τα χρόνια της κρίσης, αλλά εστιάζονται και στην καλυτέρευση των μισθών των εν ενεργεία συναδέλφων μας και στη βελτίωση των υποδομών και μέσων στους χώρους εργασίας τους.

Οι δεσμοί της πυροσβεστικής μας οικογένειας που αναπτύχθηκαν μέσα στις βάρδιες και στα γραφεία της υπηρεσίας μας, έχουν γερές βάσεις και δεν διαρρηγνύονται με τίποτε.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ