Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΞΙΑ"

 

25/10/2017

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων, στην οποία συμμετέχει και η Ένωσή μας, την 24/10/2017 εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία συμμεριζόμαστε και συμφωνούμε απόλυτα με το περιεχόμενό της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως είναι γνωστό, με τον αντιασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο ‘‘Κατρούγκαλου’’ σφαγιάσθηκαν, μεταξύ των άλλων, και οι συντάξεις χηρείας που αφορούν και τις γυναίκες και οικογένειες των συναδέλφων μας που έφυγαν από τη ζωή. Με τον νόμο αυτό θεσπίζονται όρια ηλικίας για χορήγηση συντάξεων, διακόπτοντας παντελώς την συνταξιοδότηση σε πολλές από αυτές, ενώ  όποιες συντάξεις χορηγούνται είναι μειωμένες στο 50%. Έτσι πολλές σύζυγοι θανόντων οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο και την εξαθλίωση.

Η ‘‘Πρωτοβουλία Αποστράτων για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση’’ βρέθηκε κοντά στις χήρες και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του συλλογικού φορέα τους, του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ‘‘ΑΞΙΑ’’.

Αυτές τις μέρες ο σύλλογος «ΑΞΙΑ» βρίσκεται ξανά σε κινητοποιήσεις μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την κατάργηση των διατάξεων για τις συντάξεις χηρείας. Είναι, λοιπόν, καθήκον μας να βρεθούμε και πάλι κοντά τους και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αίτημά τους.

Όλοι αύριο Τετάρτη 25 Οκτώβρη 2017 και ώρα 7 μ.μ. στην οδό Σταδίου,

μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας.

·         Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στις συζύγους θανόντων που διαμαρτύρονται.

·        Προσυπογράφουμε για την κατάργηση του νόμου για τις συντάξεις χηρείας.

·       Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων

 
Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ