Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ

30-11-2022, Ω/21:20′

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ  ΣΤΟΝ “1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ”

Η”Στέγη Πυροσβεστικού Πολιτισμού”, της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), διοργάνωσε πέρυσι τον ‘1ο Διαγωνισμό Πυροσβεστικού Διηγήματος’, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων δημιουργικής παρουσίας του συλλόγου.

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η αναζήτηση και ανάδειξη των συναδέλφων, εργαζόμενων και απόστρατων, καθώς και μελών των οικογενειών τους, που διέπονται από συγγραφικές ανησυχίες ή/και δεξιότητες και καταπιάνονται με θέματα της πυροσβεστικής καθημερινότητας.

Μετά την παρέλευση κάποιων μηνών αναγκαστικής αποχής από εκδηλώσεις συχνοτισμού, λόγω της πανδημίας, η Ένωσή μας διοργανώνει Ειδική εκδήλωση Βράβευσης του συγγραφικού έργου, των συγγραφέων που διακρίθηκαν στον παραπάνω διαγωνισμό.

Αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00’, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού κτιρίου του πρώην Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στην οδό Μουρούζη 4, Σύνταγμα-Αθήνα.

Θα τιμηθούν οι συγγραφείς:

Επιπυραγός Σωκράτης Παπαγεωργίου, για το διήγημά του, “Πυροφυλάκια εν δράσει”.

Επιπυραγός Νικόλαος Πιπιλής, για το διήγημά του, “Σ’ ευχαριστώ Έλληνα!”

Πυραγός Νεκταρία Γιρβαλάκη, για το διήγημά της, “Μία απρόσμενη εξέλιξη.”

Πυραγός Παναγιώτης Μαργώνης, για το διήγημά του, “Περί Ανδρείας”.

Ανθυποπυραγός ε.α. Κώστας Βελούτσος, για το διήγημά του, “Το πρόσωπο της φωτιάς”.

Υπαρχιπυροσβέστης Αθανάσιος Χασιαλής, για το διήγημά του, “Έτσι φτιάχνονται οι ήρωες.”

Εθελόντρια Αναστασία Αδαμοπούλου, για το διήγημά της, “Σώζοντας μία ψυχή με φτερά”.

Ευπραξία Κουτράκη (συζ. Πυρ/μου Αντώνη Αυγέρη), για το διήγημά της, “Το κόκκινο Μάτι.”

 Την Επιτροπή που αξιολόγησε τα υποβληθέντα διηγήματα στον «1ο Διαγωνισμό Πυροσβεστικού διηγήματος», αποτελούσαν τα μέλη της Ένωσης:

– Χρήστος Κων. Μητροπέτρος, Επίτιμος Υπαρχηγός, ιστοριοδίφης – λαογράφος και συγγραφέας.

– Βασιλική Δενδροπούλου, Αν. Γεν. Γραμματέας, μυθιστοριογράφος.

– Αθανάσιος Τζοΐτης, διηγηματογράφος και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΑΠΣ ο διαγωνισμός ανάδειξης συγγραφικού έργου πυροσβεστικού ενδιαφέροντος καθίσταται θεσμός και θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια.

Για το 2023 λοιπόν έχει προγραμματιστεί να προκηρυχθεί ποιητικός διαγωνισμός στη μνήμη του αείμνηστου συναδέλφου και μέλους της Ένωσης, Γιάννη Τσαρτσάλη, ενός από τους πλέον δραστήριους ποιητές και στυλοβάτη της «Στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού».  

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου χρόνου.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου έχουν κληθεί να παραστούν τόσο η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και εκπρόσωποι από τον λογοτεχνικό χώρο.

Η παρουσία συναδέλφων και φίλων της Ένωσής μας είναι ελεύθερη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί μικρή δεξίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΠΣ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ