Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Βίαιη και αναίτια επίθεση της αστυνομίας κατά των Πυροσβεστών

ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Η ΠΕΑΠΣ καταδικάζει την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αναίτια, εξευτελιστική και βίαιη επίθεση, με αύρες νερού και χημικά, κατά εποχικών πυροσβεστών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, μετά το πέρας της μεγάλης πυροσβεστικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Διαχείρισης Κρίσεων, στην οδό Κηφισίας.

Η κυβέρνηση αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, που τυγχάνουν και της υπηρεσιακής αποδοχής, επέλεξε για άλλη μία φορά τη βία, τον εξευτελισμό και την καταστολή, όπως ακριβώς έκανε και με τους υγειονομικούς. Οι ήρωες του καλοκαιριού, οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, δύο μήνες μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια του πρωθυπουργού, έγιναν ξαφνικά “ταραξίες” της κοινωνικής ζωής των πολιτών γιατί τόλμησαν να ζητήσουν το αυτονόητο.
Σταθερή και μόνιμη εργασία!
Οι στυλοβάτες του κοινωνικού κράτους, για τους κυβερνώντες, είναι ήρωες στη μάχη και στα δικαιώματα παρείσακτοι!
Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ένστολοι στρέφονται εναντίον ενστόλων!
Τα περισσότερα δε μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν να παρουσιάσουν το γεγονός ως “επεισόδια”, διαστρεβλώνοντας για άλλη μία φορά, την πραγματικότητα.

Η ΠΕΑΠΣ παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, όπως άλλωστε έπραξαν και οι εν ενεργεία (μόνιμοι) συνάδελφοι, δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή της στους εποχικούς συναδέλφους, γιατί εκτός των άλλων, θεωρεί πως το διαχρονικό σύστημα των εργαζόμενων πολλών ταχυτήτων δεν βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος. Έχουμε λοιπόν ιδία αντίληψη των γεγονότων.
Σε μία ειρηνική, αμιγώς πυροσβεστική και προστατευόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός, έκανε πάλι το “θαύμα” του!
Προσπάθησε να δημιουργήσει, αρνητική εικόνα για τους θεματοφύλακες του κοινωνικού κράτους και να τους μειώσει στα μάτια του κόσμου. Για να αιτιολογήσει μάλιστα την αλόγιστη συμπεριφορά του, ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ, έφτασε στο σημείο να δηλώσει στα ΜΜΕ πως “…έκλεισαν την οδό Κηφισίας και δεν μπορούσε ο κόσμος να μεταβεί στα νοσοκομεία”!!! Ποιοί το έκαναν αυτό; Οι 100-150 συνάδελφοι (από τους 2.000 και πλέον που συμμετείχαν αρχικά στη συγκέντρωση) που είχαν παραμείνει στον χώρο και προσπάθησαν να κάνουν ολιγόλεπτη συμβολική “κατάληψη” της οδού!
Στοχευμένη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για να ταυτιστούν οι πυροσβέστες με τα ταραχοποιά στοιχεία!
Τι κι αν οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες , καθ’όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης σεβάστηκαν όχι μόνο τους οδηγούς αλλά και την ομαλή λειτουργία του Υπουργείου και του παρακείμενου εμβολιαστικού κέντρου;

Εάν νομίζουν οι κυβερνώντες πως με αυτόν τον τρόπο καταπνίγουν το αγωνιστικό φρόνιμα των πυροσβεστών, πλανώνται πλάνην οικτράν! Ο αγώνας τους δυναμώνει και μαζικοποιείται!

Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ

Ο Γενικός Γραμματέας                     Ο Πρόεδρος
Λάμπρος Γεωργακλής       Κωνσταντίνος Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ