Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ “ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Π.Ε.Α.Π.Σ – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, “ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ” ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Π. Σ

28-06-2024, Ω/23:45′

Το βιβλίο της Ένωσής μας, “1961-2021: Εξήντα χρόνια ΠΕΑΠΣ – Το χρονικό μιας προσπάθειας”, ταξιδεύει σ’ όλες τις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στις 31 Ιουλίου 2021, συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ), του πρώτου συλλογικού οργάνου αυτής της μορφής στην πυροσβεστική οικογένεια.

Όλα αυτά τα χρόνια, πιστή στο Καταστατικό των Ιδρυτών της, στέγασε στοργικά με πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού, ισότητας και ομοψυχίας την τάξη των αποστράτων του Π.Σ., ανεξάρτητα από τον βαθμό και την πρότερη υπηρεσιακή κατάσταση του καθενός Μέσα από τη συνεχή ποικίλη δράση της προάγει τους υφιστάμενους δεσμούς μεταξύ των μελών της και αγωνίζεται–χωρίς περιττό θόρυβο– για την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Επιδιώκει πάντα, την εποικοδομητική διατήρηση των καλών σχέσεων των αποστράτων με τους εν ενεργεία συναδέλφους, με σκοπό την προβολή του Πυροσβεστικού Σώματος και την ανύψωση του κύρους του σε Πολιτεία και Κοινωνία.

Ενάμισι χρόνο πριν την 60η επέτειο από την ίδρυσή της, το 2021, χρονιά που αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο για την Ένωση, το τότε Δ.Σ, προετοιμαζόμενο να τη γιορτάσει την επέτειο, όσο λαμπρότερα μπορούσε και πρεσβεύοντας ότι το παρελθόν αποτελεί οδηγό για το μέλλον, πρότεινε στον Επίτιμο Υπαρχηγό και επικεφαλής της “Στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού” του συλλόγου, Χρήστο Μητροπέτρο, να γράψει «την ιστορία της Ένωσης».

Ο πολυγραφότατος Υπαρχηγός μας αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση και μετά από σχεδόν δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, επίπονης έρευνας και κοπιαστικής τεκμηρίωσης, παρέδωσε στους διοικούντες, έτοιμο για έκδοση, ένα εόρτιο πόνημα 267 σελίδων μέσα από το οποίο ξετυλίγεται η εξηντάχρονη ιστορία της πρώτης και μοναδικής Ένωσης ΟΛΩΝ των συνταξιούχων του Σώματος. Ένα οδοιπορικό μνήμης για τα περασμένα μας που δεν πρέπει να γίνουν ξεχασμένα.

Η όλη προσπάθεια αγκαλιάστηκε, από την πρώτη στιγμή, με θέρμη και από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος αφού αξιολογήθηκε πολύ θετικά, με αποτέλεσμα το Αρχηγείο ΠΣ να αναλάβει όχι μόνο την έκδοση του ιστορικού βιβλίου αλλά και την προώθησή του σε όλες τις Υπηρεσίες, προκειμένου να είναι διαχρονικά προσβάσιμο για μελέτη, από τους εκάστοτε υπηρετούντες συναδέλφους, ανά την Επικράτεια.

Με την ενεργό συμμετοχή και οικονομική στήριξη του περιοδικού μας, ‘Πυροσβεστική Επιθεώρηση”, το βιβλίο εκδόθηκε σε 3.000 αντίτυπα, τον Φεβρουαρίου του 2023 και άρχισε η δωρεάν διάθεσή του στα μέλη της ΠΕΑΠΣ.

Έκτοτε και μέχρι πρόσφατα, για υπηρεσιακούς κυρίως λόγους, δεν κατέστη δυνατόν να φτάσει το βιβλίο, στον υπηρεσιακό του προορισμό, δηλαδή στις πυροσβεστικές υπηρεσίες. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και τελικά οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας θα το πάρουν στα χέρια τους, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ξεφυλλίζοντάς το, θα μάθουν τί πρεσβεύει, για όλους εμάς τους απόστρατους, η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος αφενός και αφετέρου θα αντιληφθούν τη διαχρονική της συνεισφορά, που συνεχίζεται αμείωτη μέχρι και σήμερα, στη διεκδίκηση και επίλυση και των δικών τους υπηρεσιακών και οικονομικών προβλημάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΠΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Αρχηγό ΠΣ, Θεόδωρο Βάγια, για την θετική του ανταπόκριση, στο αίτημα για ολοκλήρωση της διαδικασίας προώθησης του βιβλίου στις πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του ΑΠΣ, Νίκο Μπάλση, για το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη γρήγορη επίλυση της εκκρεμότητας.

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ