Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΛΟΡΟΕΙ

   Εκτός από τη συνάντηση της Πρωτοβουλίας αποστράτων με το ΤΕΑΠΑΣΑ (31-3-2015), μια άλλη συνάντηση είχε η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος με το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων – στο οποίο μέτοχοι είναι και το πυροσβεστικό προσωπικό – μετά από αίτησή της (17-3-2016) προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Παύλο Περράτη. Από την ιστοσελίδα της όπου υπάρχει σχετική ανακοίνωση της συνάντησης και των αποτελεσμάτων σταχυολογούμε:

 ” Στο διάστημα 2010-2015 συνταξιοδοτήθηκαν 105.000 μέτοχοι του Ταμείου (οι οποίοι δικαιώθηκαν του μερίσματος), ενώ το ίδιο διάστημα εγράφησαν μόνο  21.000 νέοι μέτοχοι). Σήμερα ο μέσος όρος του δικαιούμενου μερίσματος  είναι  2.136 ευρώ ετησίως.

   Η μνημονιακή πολιτική μέσω του “γνωστού κουρέματος” πέρασε και από το ΜΤΠΥ ενώ το τελευταίο κτύπημα εφαρμόστηκε από 01-01-2015 με την κατάργηση όλων των κοινωνικών πόρων που είχε το Ταμείο.

    Τέλος του 2015 το Ταμείο, παρουσιάζει γύρω στα 216.000.000 ευρώ έλλειμμα, ενώ τους τελευταίους μήνες η καταβολή του μερίσματος εξασφαλίζεται μετά δυσκολίας, υποβοηθούμενη από δανεισμό από το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ.

   Όπως και στα υπόλοιπα  ταμεία, η κυβερνητική παρελκυστική μνημονιακή πολιτική, να μην ορίζει τις εκ του νόµου προβλεπόμενες τεχνικές παραμέτρους από τις οποίες θα προκύπτει ο συντελεστής βιωσιµότητας για το  2016 δημιούργησε κατάσταση τέτοια ώστε  το ∆.Σ. να μην μπορεί να καταρτίσει προϋπολογισμό για το 2016 για τη διασφάλιση ετήσιου μηδενικού ελλείμματος.

    Τελικά προκρίθηκε η γνωστή πολιτική της περικοπής με οδηγία της Κυβέρνησης για περικοπή που θα αγγίζει για φέτος κάτι παραπάνω από 30% στα μερίσματα, με άγνωστο ακόμα αν θα είναι αναδρομικό από 01-01-2016 και την καταβολή του μερίσματος ανά τρίμηνο αντί της μηνιαίας καταβολής. Τα παραπάνω αναμένεται να καθοριστούν με νομοθετική ρύθμιση εντός των ημερών.

    Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για προστασία συντάξεων αποδεικνύονται πρωταπριλιάτικοι εορτασμοί.”

eapsgr.blogspot.gr

 

 Εμείς τι άλλο να πούμε; Είναι και αυτό άλλο ένα δείγμα της αφερεγγυότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της υπόσχεσής της ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω φορολόγηση και αφαίμαξη των εισοδημάτων μας.

   Ενόψει, λοιπόν, της κατάθεσης του αντασφαλιστικού νομοσχεδίου οφείλουμε όλοι μας να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η φτωχοποίηση που βιώνουμε να μετατραπεί σε απόλυτη φτώχεια και ζητιανιά. Πολύ περισσότερο για τη νέα γενιά που της οφείλουμε ένα μέλλον ανθρώπινο με κοινωνική προστασία και παρακαταθήκη αγώνων για την προάσπιση των δικαιωμάτων της, όπως της αξίζει.        

    Να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει και να επιστρέψουμε το χρέος σ΄ αυτούς που το δημιούργησαν.

Πατήστε ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Τ.Π.Υ. ΓΙΑ ΤΟ 2016 για να πληροφορηθείτε τη μετατροπή με υπουργική απόφαση της καταβολής του μερίσματος από μηνιαία σε τριμηνιαία.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ