Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πρώτη Μάη, εκτός από γιορτή της Άνοιξης, είναι η γιορτή της εργατιάς, του μόχθου, της λευτεριάς, της θυσίας και της ανθρωποσύνης. Έτσι καθιερώθηκε μετά από πολύχρονους και πολυαίμακτους αγώνες.

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί διαχρονικά σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για την απελευθέρωσή τους από την εκμετάλλευση. Είναι ημέρα απόδοσης τιμής σε όλους όσους θυσιάστηκαν και έδωσαν αγώνες ποτισμένους με αίμα για μια καλύτερη ζωή. Από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944 με την ηρωική θυσία των «200» μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα των ναζί που είναι διαχρονικό σύμβολο αγώνα και αντίστασης κατά του φασισμού.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος τιμά την εργατική Πρωτομαγιά και καλεί τους πυροσβέστες και τις πυροσβέστριες, εργαζόμενους και απόστρατους όχι σε μια απλή γιορτή, αλλά σε έναν αγωνιστικό προβληματισμό, που απορρέει από το πνεύμα του αλτρουισμού, της εργατικής πάλης και της δικαιοσύνης και τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Μας στέλνει το μήνυμα πως οι καλύτερες μέρες για τους απόστρατους, τους συνταξιούχους, τον απλό λαό, δεν έρχονται με προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά από τους διαρκείς αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Εμπρός λοιπόν και εμείς οι απόστρατοι να βρεθούμε κοντά στους αγώνες των εργαζομένων της χώρας μας που παλεύουν για τα δικαιώματα τους και διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για όλους “της Γης τους κολασμένους”.

Να λάβουμε τα αισιόδοξα μηνύματα από τους υπέροχους αγώνες εκατομμυρίων εργατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ν’ ακούσουμε “πώς τραγουδάει ο άνεμος στα στόμια των ανθρακωρυχείων, στο μετρό του Παρισιού, στις μπαμπακοφυτείες της Νότιας’Αμερικής…”.

Να τιμήσουμε την ιστορία του παγκόσμιου και του ελληνικού εργατικού κινήματος. Τους αγωνιστές του λαού, που δεν συμβιβάστηκαν με την εκμετάλλευση των εργαζομένων και δεν βολεύονται παρά στον “ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας για τις συντάξεις και τους μισθούς πείνας, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, την ιδιωτικοποίηση του νερού, τους πλειστηριασμούς, την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, που προωθούν την καταστολή, τις υποκλοπές και το φακέλωμα και εκκολάπτουν τα φίδια του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σε όλη την Ευρώπη.

Σε μια εποχή που η τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη δίνει τη δυνατότητα να ζούμε με εξασφαλισμένες τις σύγχρονες ανάγκες μας και να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό και ασφαλές μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας και τις γενιές που έρχονται, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι αντίπαλός μας είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα που χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο αδυσώπητο. Στον βωμό του κέρδους θυσιάζει τις ανάγκες και τις ζωές του λαού.

Όμως, η απάντηση που έδωσαν η νεολαία και οι εργαζόμενοι, για το έγκλημα των Τεμπών, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, απέδειξε πως ο λαός, με τη μαζική, συλλογική του δράση, μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Το σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, δεν είναι ανίκητο. Υποχωρεί μπροστά στη δύναμη των κοινωνικών αγώνων.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.), τιμά την εργατική Πρωτομαγιά. Συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις, πανελλαδικά, τη Δευτέρα 1η Μάη 2023.

Για την Αθήνα καλούμε τα μέλη μας, στη συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00´το πρωί.

                                                                                                                                                                           Αθήνα 29 Απριλίου 2023

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

                                                Ο Γεν. Γραμματέας                                                    Ο Αντιπρόεδρος

                                              Λάμπρος Γεωργακλής                                         Παναγιώτης Δρίτσας

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ