Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

06-03-2018, Ω/23:40΄

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 16:00΄ συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ., αποτελούμενης από τον Πρόεδρό του Κώστα Γιαννάκο, τον Αντιπρόεδρο Θύμιο Τσούνα, τον Γενικό Γραμματέα Σάββα Θεοδωρή, τον Ταμία Δημήτρη Καραγκούνη και το μέλος Αναστασία Σφυρή, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Τερζούδη.

Τα μέλη του Δ.Σ ευχήθηκαν στον Αρχηγό που ανέλαβε την ηγεσία του Σώματος πριν ένα μήνα περίπου, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Η συνάντηση  και η μετέπειτα συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας και αλληλοκατανόησης των προβλημάτων που υφίστανται τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους απόστρατους συναδέλφους μας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ έθεσαν ενδεικτικά  ζητήματα που μας  απασχολούν και που μπορούν να επιλυθούν με τη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος:

  • Την ισοτιμία των σχέσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης των συναδέλφων μας εν ενεργεία και συνταξιούχων με αυτές των συναδέλφων  της Αεροπορίας, στα πλαίσια της μεταφοράς των γραφείων της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο 252 Γ,Ν Α. Να εξετασθεί το πρόβλημα της μη ισχύος περίθαλψης για τους συναδέλφους μας (εν ενεργεία και συνταξιούχους) πολιτικούς υπαλλήλους και να διευθετηθεί άμεσα, αφού ο αριθμός τους είναι μικρός και δεν επηρεάζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους γιατρούς του 251 Γ,Ν,Α.
  • Την ενημέρωση των προς αποστρατεία συναδέλφων μας με ενημερωτικό φυλλάδιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) και αίτηση εγγραφής που θα υπάρχει στο αρμόδιο γραφείο υποβολής συνταξιοδοτικών εγγράφων.
  • Τη βούληση του Δ.Σ της ΠΕΑΠΣ για την ενεργή παρουσία αντιπροσωπείας του Αρχηγείου, μαθητών δόκιμων Πυροσβεστών και Αρχιπυροσβεστών (όταν λειτουργεί αντίστοιχη σχολή) και δόκιμων Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, σε θέματα της Στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού που αφορούν σε εξιστόρηση σημαντικών γεγονότων την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος. Έτσι θα δένεται το παρελθόν με το μέλλον, θα μπολιάζονται συνειδήσεις ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας και να σφυρηλατούνται δεσμοί αγάπης, αλτρουισμού, ευγενούς άμιλλας και προπαντός διαρκούς προσφοράς μας στην κοινωνία.
  • Τις ενέργειες της Ένωσής μας για  δωρεά στο Α.Π.Σ για τις ανάγκες του φωτογραφικού τμήματος θερμικού φωτοαντιγραφικού μηχανήματος.
  • Τη χορήγηση αγιογραφίας στο εκκλησάκι που βρίσκεται στην ΕΜΑΚ-1 από την Π.Ε.Α.Π.Σ.
  • Τη δυνατότητα χορήγησης στην Ένωσή μας και σε περιφερειακές τοπικές συνταξιουχικές ενώσεις πυροσβεστών χώρων των πυροσβεστικών εγκαταστάσεων για τη διενέργεια εκδηλώσεων και συνεδριάσεων των μελών τους.
  • Τη δυνατότητα χορήγησης μέσου (λεωφορείου) με οδηγό, εκτός αντιπυρικής περιόδου για μετακίνηση των μελών μας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδρομές.
  • Τη δυνατότητα εκπροσώπησής μας στο Πυροσβεστικό Μουσείο σαν μέλη αποστράτων πυροσβεστών .

Ο κ. Αρχηγός, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματά μας και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, μας έδωσε την υπόσχεση ότι θα τα εξετάσει και ότι θα είναι θετικός σε οτιδήποτε μπορεί να γίνει, αν δεν υφίσταται αντίθετη νομοθετική πρόβλεψη. Σαν μέλη του Δ.Σ του υποσχεθήκαμε ότι είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι σε οποιαδήποτε βοήθεια στο δύσκολο έργο του και ότι θα συνεχιστούν οι συναντήσεις μας στο πλαίσιο της συνεργασίας και βοήθειας των συναδέλφων μας.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ