Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η ΠΕΑΠΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

06-03-2018, Ω/16:45΄

Η Π.Ε.Α.Π.Σ  καλεί τα μέλη της να δώσουν, για ακόμη μια φορά, το παρόν τους, μαζικά και αγωνιστικά στην Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 8 Μάρτη και ώρα 10.00 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – Π.Σ.Σ. Δικηγόρων. Συμμετέχει, επίσης, και η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση.


Η συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιείται για τους παρακάτω λόγους:

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις αφού μείωσαν τις συντάξεις μας κύριες και επικουρικές και τα μερίσματα σε ποσοστό 40 με 50% των αρχικών καταβαλλομένων, αφαίρεσαν μέχρι εξαφάνισης το ΕΚΑΣ, κατάργησαν την καταβολή των δώρων, καταβαράθρωσαν την υγεία και τα κοινωνικά μας δικαιώματα, κλέβουν το βιός μας με τους ηλεκτρονικούς (!!!) πλειστηριασμούς,έρχονται τώρα για να εφαρμόσουν τις μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου 4387/16 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, τη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, βάζοντας την οριστική ταφόπλακα στις ζωές μας για την “επανεκκίνηση της οικονομίας” [βλ. κερδοφορία των επιχειρήσεων]

Και όλα αυτά χωρίς να μας χαρίστηκε τίποτα. Όλα πληρωμένα με αίμα και δουλειά. Και σύνταξη και υγεία και υγειονομική περίθαλψη. Φτάνει πια. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Δεν ξεχνάμε, δε βάζουμε πλάτη και δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας ότι μας έχουν κάνει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, φυσικά και η σημερινή που παίζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου”. Διεκδικούμε την επιστροφή τους.Εμείς οι απόστρατοι δεν ξεχωρίζουμε τον εαυτό μας από τους υπόλοιπους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ  με κάθε συνταξιούχο που δεν αποδέχεται η   συνείδησή του τη μοιρολατρία, “τα παραμύθια της Χαλιμάς” που λέει η κυβέρνηση για σταδιακή αύξηση μισθών και συντάξεων, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και τις νουθεσίες της Ε.Ε. και των δανειστών που ακολουθούνται κατά γράμμα από την κυβέρνηση.

Απαιτούμε επίσης:

Την άμεση καταβολή του υπόλοιπου 50% σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

 – Την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων μας με το PSI (:συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους )

– Η κυβέρνηση  να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα ΚΑΙ με πολιτική απόφαση να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά των αυθαίρετων παρακρατήσεων που προκύπτουν από τις διαφορές παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης και τον υπολογισμό της κύριας και επικουρικής σύνταξης, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ