Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

11-05-2022, Ω/23:45′

10 Μαΐου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, στο δημαρχείο Πάτρας, συνάντηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστα Γιαννάκου, με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης, την οποία επεδίωξε η Π.Ε.Α.Π.Σ. και αποδέχθηκε η δημοτική αρχή της Πάτρας, ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας πάνω σε θέματα ενημέρωσης, φορέων και κοινού, για τους κινδύνους από καταστροφικά φαινόμενα και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος στον κ. Δήμαρχο, οι απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος, μπορεί να είναι απόμαχοι της εργασίας αλλά δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνία και τα προβλήματά της!

Η συμμετοχή των αφυπηρετούντων στα κοινωνικά δρώμενα και ιδιαίτερα σ’εκείνα που έχουν σχέση με τον πρότερο επαγγελματικό τους βίο, είναι δεδομένη γιατί όσοι υπηρετήσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα, θεωρούμε πως, για δεκαετίες, δεν κάναμε απλά ένα επάγγελμα, αλλά ένα λειτούργημα!

Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι τομείς που τα μέλη της Π.Ε.Α.Π.Σ. μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αγόγγυστα και χωρίς αμοιβή, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου!

Η ανάληψη δράσεων, ενημερωτικού χαρακτήρα, γύρω από τους κινδύνους που απορρέουν από καταστροφικά συμβάντα, όπως είναι οι πυρκαγιές και οι τρόποι πρόληψης και ασφαλούς αντιμετώπισής τους, είναι κάτι που το έχουν ανάγκη οι πολίτες της χώρας μας, μετά τα τόσα θύματα που θρηνήσαμε τα τελευταία χρόνια. Είναι πλέον καιρός ο πολίτης να αποκτήσει μία πυρασφαλή παιδεία, για να μπορεί να αυτοπροστατεύεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης!

Γνωρίζοντας τις ελλείψεις που έχει η Υπηρεσία μας, σε ανθρωποδυναμικό και μέσα, θεωρούμε πως, τουλάχιστον στον ενημερωτικό τομέα, οφείλουμε να συστρατευτούμε και να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε.

Την εμπειρία και τις γνώσεις μας!

Άλλωστε η εμπλοκή των αποστράτων σε τέτοιους τομείς, θα αποδεσμεύσει εν ενεργεία συναδέλφους που, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, δεν περισσεύουν!

Ο κ. Πελετίδης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας και μετά από ένα γόνιμο διάλογο,  συναποφασίστηκε η διοργάνωση, από την ΠΕΑΠΣ και τον δήμο Πατρέων, Ενημερωτικής Ημερίδας, για τους φορείς και τους πολίτες της Πάτρας, το Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022!

Στην εν λόγω εκδήλωση οι εισηγητές θα είναι από την Ένωση Αποστράτων, από το Πυροσβεστικό Σώμα, από την Πολιτική Προστασία του δήμου και από τον χώρο της παιδοψυχολογίας.

Το ακροατήριο θα αποτελείται από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πάτρας, όλων των βαθμίδων, αυτοδιοικητικούς και συλλογικούς φορείς της πόλης, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και από άλλες συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες

Μετά το τέλος κάθε θεματικής ενότητας, θα απαντώνται τα ερωτήματα που θα τίθενται από το συμμετέχοντες.

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι σχετικές προσκλήσεις θα κοινοποιηθούν, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, από την Οργανωτική Επιτροπή.

Το Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ